Over MusicGear.nl

MusicGear.nl is dé website voor Nederland en Vlaams België waar je al het nieuws op het gebied van nieuwe muziekinstrumenten en het maken en opnemen van muziek kan vinden. Zelf zijn we al jaren zeer enthousiast muzikanten en vonden het jammer dat er geen Nederlandse website was waar je dagelijks nieuws over muziekinstrumenten kon vinden zoals je die er wel bijvoorbeeld in de UK en USA zijn.

Op MusicGear.nl is het signaleren veel belangrijker dan heel erg de diep op de materie in te gaan. Als er een nieuw muziekinstrument uitkomt dan proberen wij daar zo snel mogelijk iets over te schrijven en in een korte tekst te vertellen wat dat instrument kan.
Verwacht geen lange lijsten met specs of uitgebreide reviews daarvoor verwijzen we je de website van het product waar je alle specs kan vinden of naar andere Nederlandse of buitenlandse websites voor de reviews. Is er een goed filmpje op het internet aanwezig dat het een en andere nog beter uit kan leggen? Dan plaatsen we dat natuurlijk ook meteen op de website.

MusicGear.nl: Nieuws en meer
Op de MusicGear.nl  hebben we buiten het dagelijkse nieuws nog een paar handige databases geplaatst. Zo kan je bijvoorbeeld een lijst bekijken met een overzicht van alle muziekwinkels in Nederland en kan je dus in één oogopslag vinden welke muziekwinkels er allemaal bij jou in de buurt zitten. Ook hebben we een overzicht gemaakt van alle bedrijven/merken die muziekinstrumenten maken. Dus wil je bijvoorbeeld een nieuw drumstel kopen dan kan je met een druk op de knop alle merken zien die drumstellen produceren. Wij vonden dat zelf erg handig en hebben daar zelf al meerdere keren gebruik van gemaakt.

Heb je aanvullingen op een nieuwsbericht op de website of staat jouw favoriete muziekwinkel of muziekinstrumenten merk niet in de database? Stuur dan een mailtje naar redactie@musicgear.nl en we zetten jouw aanvulling meteen in onze database erbij. Zo bouwen we samen aan een website die een digitaal naslagwerk wordt voor alle Nederlandse muzikanten.

Samenwerken met MusicGear? Lees meer over onze Services

MusicGear biedt de mogelijkheid producten uit de muziekindustrie op een aantal zeer efficiënte manieren extra aandacht te geven. MusicGear bundelt een hoge mate van expertise op het gebied van muziekinstrumenten en opname- en versterkingsapparatuur én grondige kennis en ervaring op het gebied van communicatie. Internet en social media zijn voor MusicGear dagelijkse kost en ook de gedrukte media zijn geen onbekend terrein. MusicGear kan dan ook een aantal aantrekkelijke diensten aanbieden.

Teksten voor webshops

MusicGear heeft een zeer ruime ervaring in het opzetten en onderhouden van webshops. De productbeschrijvingen zijn tegelijkertijd informatief, aanstekelijk en uitnodigend. Daarnaast zijn deze teksten geoptimaliseerd voor een hoge notering in de meest gebruikte zoekmachines.

Nieuwsbrieven en nieuwsberichten

MusicGear Services zorgt voor de verspreiding van nieuwsbrieven en -berichten aan geselecteerde adressenbestanden. De vorm van die nieuwsbrieven is zeer flexibel. Van een brontekst of uitgebreide PDF tot en met een stijlvol vormgegeven html-nieuwsbrief waarmee kan worden doorgelinkt naar diepgaander informatiebronnen.

Productondersteuning

Naast korte productbeschrijvingen voor (internet)mailing, nieuwsitems op de homepage of in brochures kan MusicGear teksten maken die dieper op het product ingaan. Detaillisten en eindgebruikers kunnen op die manier beter en gemakkelijker bepalen of een product aansluit bij hun behoeften. Bij MusicGear is een buitengewoon ruime ervaring aanwezig op het gebied van muziekinstrumenten en live- en studio-apparatuur en teksten hebben dan ook een professionele toon die autoriteit op dat gebied uitstraalt.

Productteksten

Door de know-how van MusicGear zijn productbeschrijvingen informatief en wervend, maar altijd bondig. Potentiële afnemers vinden snel wat ze zoeken en de teksten zijn zodanig geschreven en samengesteld dat ze bij de bekende zoekmachines op internet hoog in de rangschikking terechtkomen.

Persberichten

MusicGear houdt een database bij van de best bezochte en meest gelezen media, zowel online als gedrukt. Persberichten zijn zodanig van vorm en inhoud dat ze zonder ingrijpende aanpassing kunnen worden gepubliceerd en dus snel door de media worden opgepakt en geplaatst.