Bij D’Addario hebben ze langdurig geëxperimenteerd met de materialen waaruit hun snaren worden samengesteld. Recentelijk presenteerden ze de XT-serie: langere levensduur, hogere stabiliteit en compromisloze klankkwaliteit.

Waar coating doorgaans zorgt voor de afname van klankkwaliteit, hebben ze bij D’Addario een hydrofoob materiaal gevonden dat én vochtwerend is én de boventonen – met name in de uitklank – niet dempt. Daardoor behouden XT-snaren hun helderheid aanzienlijk langer dan vergelijkbare ander snaren en klinken boventonen net zo lang uit als bij ongecoate snaren.

Langere uitklank boventonen

Stabiele gitaarsnaren

Deze nieuwe generatie snaren heeft daarnaast een aantal grote voordelen t.o.v. van traditionele snaren: Door de nieuwe samenstelling van de kern breken ze veel minder snel en zijn ze in stemming veel stabieler. De levensduur van deze snaar is veel hoger doordat de nieuwe behandeling corrosie tegengaat. Daardoor behoud je ook het gevoel dat je steeds op nieuwe snaren speelt.

Breekpunt

Het breekpunt van de snaren ligt aanzienlijk hoger. Als je een snaar twee hele tonen hoger stemt dan normaal, zit je nog maar op 75% van de maximale trekkracht voordat de gitaarsnaar breekt, terwijl een reguliere snaar dan al op 90% van zijn maximale trekbelasting zit.

Opdrukken

Dit betekent ook dat veelvuldig en hoog opdrukken van snaren veel minder consequenties heeft voor de levensduur en klank van de snaren. D’Addario XT-snaren zijn er voor elektrische gitaar, akoestische gitaar en klassieke/Spaanse gitaren, basgitaar en mandoline. Voor al deze instrumenten zijn ze in verschillende diktes beschikbaar.

Meer info over D’Addario gitaarsnaren vind je op de website van D’Addario.