Als je je volledig op je muziek wilt concentreren, heb je véél meer aan gereedschap dat eerder een muziekinstrument is dan een computerscherm met een qwerty-toetsenbord: de Roland MC-707 groovebox.

Muziek produceren door te werken met clips is al jaren trending. Clips kun je invullen en vervolgens op elk moment starten, zonder dat je de beat kwijtraakt. Zo kun je je muziekproductie ook live in elkaar zetten. Dit maakt je dj-sets tot een veel spannender optreden dan enkel platen draaien.

Clips

Bij de MC-707 groovebox van Roland kun je werken met drie soorten clips: 1- een clip waarin je baspartijen, melodieën en akkoorden kunt zetten in de vorm van MIDI-data, 2- een clip waarin je drumpartijen kunt opnemen, zowel realtime als d.m.v. een step sequencer, 3- clips waarin je loops kunt opnemen in de vorm van audio of eigen samples.

Tone en Drum Kit

De MC-707 heeft acht tracks. Je kunt zelf bepalen of zo’n track MIDI-data opneemt, dan is het een Tone-track, of een drumtrack is, dan heet het een Drum Kit, of dat je er een loop in wilt inspelen of inladen, dan heet dan Looper.
Elke track kan zestien clips bevatten, wat in het totaal dus 128 clips oplevert.

Vintage sounds

Voor de sounds van de Tone- en Drum Kit-tracks in deze groovebox kun je gebruikmaken van de geavanceerde ZEN-Core synth engine van Roland. Topsounds, waaronder die van fameuze, vintage synths en drumcomputers van Roland. Daarnaast wordt de MC-707 ook geleverd met hedendaagse sounds.
Tegelijkertijd kan die ZEN-Core engine ook overweg met je eigen samples. Met name voor de Drum Kit-tracks is dit zeer inspirerend. Het inladen gaat via een SC-card.
Afhankelijk van het gebruik van de sample-mogelijkheden en de interne looper heeft de MC-707 een maximale polyfonie van 128 stemmen.

MC-707 groovebox bedieningspaneel

Inspelen

Inspelen kun je in realtime doen, via MIDI of de zestien aanslaggevoelige pads, maar je kunt ook gebruikmaken van de ingebouwde step sequencer. Hiermee kun je gecompliceerde ritmes op een zeer gebruiksvriendelijke manier in elkaar zetten.
Ook de bewegingen van knoppen kun je opnemen in de sequences, waardoor je organische tracks kunt bouwen met eindeloos evoluerende sounds.

Computer-interface

De MC-707 groovebox functioneert ook als USB-interface, waarbij je de acht tracks individueel in je favoriete DAW kunt opnemen en ze vervolgens in je pc of Mac verder kunt bewerken tot een
productie die je online kunt publiceren of als basis kunt gebruiken bij je volgende live.

Meer info over de Roland MC-707 groovebox vind je hier.