Met het vlaggenschip MAUI 44 G2 zet LD Systems opnieuw een enorme stap binnen het segment van compacte, column-PA-systemen. Hiermee introduceren ze een zeer nauwkeurige projectie van het geluid.

Column-luidsprekers zijn er natuurlijk al jaren in alle soorten en maten, en tegenwoordig zijn het volwaardige systemen voor de versterking van muziek en muzikanten. Daarvoor is wel de toepassing van een subwoofer onontbeerlijk, anders delven de lage frequenties, onmisbaar voor muziekweergave, roemloos het onderspit.

Vermogen

Het LD Systems MAUI 44 G2-systeem heeft een zeer royaal, totaal uitgangsvermogen van 1.500 watt (RMS). Het frequentiebereik loopt van 37Hz tot 20kHz. De maximale geluidsdruk is 132dB. Toch weegt de totale set, de combinatie van de twee columns plus de subwoofer, maar 47kg.
De belangrijkste vernieuwing die dit systeem biedt ten opzichte van de andere PA-systemen van LD Systems is echter de mogelijkheid om in specifieke gebieden vóór het systeem een veel egaler geluidsbeeld te creëren.

Cardioïde

De zuil levert d.m.v. waveguide-technologie gerichte afstraling van het geluid, waardoor ook mensen op grotere afstand van de speakers een meer uitgebalanceerde sound krijgen voorgeschoteld. Als je dit combineert met twee subwoofers, waarbij de tweede zodanig wordt geplaatst en elektronisch aangestuurd dat er een cardioïde afstraalpatroon ontstaat, dan vormt zich voor het PA een veld met optimaal geluid, terwijl de omringende ruimte juist met een lagere geluidsdruk te maken krijgt.

Draadloos stereo

Twee van deze systemen kunnen draadloos worden gekoppeld tot een stereo-set. Dit is een ideale manier om bijvoorbeeld één permanente set tijdelijk uit te breiden tot een volwaardig PA, zonder daarvoor extra bekabeling aan te leggen. Het systeem is voorzien van bluetooth, wat het mogelijk maakt muziek draadloos af te spelen vanaf een tablet of smartphone met een hoogwaardige geluidskwaliteit.
Sowieso is het plaatsen van een MAUI44 G2-set een fluitje van een cent, want de componenten klikken zonder extra bekabeling in elkaar.

Professionele kwaliteiten

Met zijn uitmuntende geluidskwaliteit en uitgebreide mogelijkheden is dit compacte column-PA geschikt voor verhuurbedrijven, musici, kleine clubs, straatfestivals en permanente installaties. De cardioïde eigenschappen van de column-

componenten en de mogelijkheden om met een extra subwoofer een cardioïde laagpatroon te creëren onderstrepen de professionele kwaliteiten van dit geluidssysteem.