De NT-USB van Røde is een veelzijdige USB-microfoon die je rechtstreeks op je laptop of iPad kunt aansluiten. Dan heb je alles wat je nodig hebt om opnames van uitmuntende kwaliteit te maken; of het nu zang is of je favoriete gitaar of een podcast.

Met de Røde NT-USB beschik je over al het nodige met betrekking tot opnames, want behalve een microfoon  is het ook meteen een hoofdtelefoonversterker. Je sluit de NT-USB via USB aan op je Windows- of Mac-computer of iPad en de nodige bedieningselementen voor de afluistering via een hoofdtelefoon en het opnamelevel van de microfoon vind je op de microfoon zelf.

Compleet

Het belangrijkste verschil met een conventionele microfoon is dat je er geen extra audio-interface bij nodig hebt, maar bovendien wordt de NT-USB USB-microfoon als een complete opnamekit: inclusief tafelstatief en geavanceerd plopfilter.
Deze laatste zorgt er voor dat de microfoon geen plopgeluiden veroorzaakt als je erg dichtbij praat of zingt. Het gaat dan met name om de b-, p- en t-klanken, waarbij er veel luchtverplaatsing plaatsvindt. Natuurlijk wordt er ook een USB-kabel meegeleverd (6m).

Gitaar opnemen met de NT-USB

Geavanceerd

De richtingskarakteristiek is niervormig (cardioïde). Dat betekent dat hij met name aan één kant gevoelig is en er dus geen of nauwelijks reflecties vanuit de ruimte waarin je opneemt de microfoon bereiken.
Ook kent de afluistering zero latency, zodat je je eigen stem niet vertraagd over de hoofdtelefoon hoort, wanneer je tijdens bij de opnames meeluistert.
Opnames met deze USB-microfoon vinden plaats in een resolutie van 16-bits bij een samplerate van 48kHz. Gitaren en bijvoorbeeld percussie klinken helder en gedetailleerd.

Design

Zoals alle producten van Røde is het design bijzonder strak en hightech. Bovendien voel je aan alles dat de microofoon en de bedieningselementen zéér solide zijn uitgevoerd. Het plopfilter is specifiek voor de NT-USB ontworpen en vormt bij het gebruik dan ook een eenheid met de microfoon.