Lewitt biedt een perfecte set microfoons voor als je serieus drums en akoestische gitaar wilt gaan opnemen: de LCT 040 MATCH.

Als het gaat om het opnemen van geluidsbronnen met veel transiënten, zoals akoestische gitaren en drums, gaat over het algemeen de voorkeur uit naar condensatormicrofoons met een klein membraan. Door het kleinere formaat van het kapsel reageren die sneller en accurater op binnenkomend geluid en leveren daarmee een zeer gedetailleerd en ruimtelijk geluidsbeeld.

Inzetbaarheid

Het Oostenrijkse Lewitt ontwikkelde een kleinmembraan-microfoon met zeer bescheiden afmetingen en gewicht, die zowel in de studio als bij livegeluid kan worden ingezet.

Matched pair

Ze worden geleverd als matched pair, waardoor ze perfect zijn in te zetten als overheads bij drums. Met name de ruimte waarin opnames plaatsvinden wordt buitengewoon natuurgetrouw weergegeven en de stereoplaatsing van de onderdelen van de drumkit is zéér nauwkeurig. Voor dat doel zijn de twee mics geselecteerd op specificaties, zodat ze perfect bij elkaar passen en een optimaal gebalanceerd stereobeeld kunnen vastleggen. Ook het gedetailleerde en transparante hoog draagt bij tot een zeer plezierig geluidsbeeld.

Stereo gitaar

Een Lewitt LCT 040 is vanwege de verwerking van die transiënten ook het ideale gereedschap om akoestische gitaren op te nemen. Die opnames krijgen echter meerwaarde als je de LCT 040’s, net als bij overheads, in een stereo-opstelling gebruikt. Niet alleen wordt de klank van de gitaar zelf dan vastgelegd, maar ook directe reflecties en de positie daarvan in het stereobeeld dragen bij aan een nog meer natuurgetrouwe opname. De sound wordt zo breed dat je je er als het ware in kunt onderdompelen. Van een doorsnee sound ga je naar een complete geluidsbeleving.

Betaalbaar

Deze uiterst effectieve en budgetvriendelijke set kleinmembraans is bereikbaar voor iedere home- of projectstudio. Door de solide bouwkwaliteit en de zeer bescheiden afmetingen waardoor je ze onopvallend kunt plaatsen, zijn ze ook live uitstekend in te zetten. Het gewicht is dermate laag dat ze nauwelijks eisen stellen aan de statieven waarop je ze monteert.

Meer info vind je hier.