Editor's Rating

De 200-serie is een nieuwe reeks pedalen van Boss. Ze worden gekenmerkt door geavanceerde technologie, terwijl het design uitermate gebruiksvriendelijk, smaakvol en robuust is.

Studiokwaliteit

De audiokwaliteit is door de 32-bits AD/DA-conversie, 32-bits interne signaalverwerking én de samplerate van 96kHz buitengewoon hoog. De instellingen die je maakt kun je in geheugenplaatsen opslaan en vervolgens op elk gewenst moment weer oproepen. Ook is er bediening mogelijk door middel van externe schakelaars, een expressiepedaal of MIDI.

DD-200 Digital Delay

De DD-200 is afgeleid van het topmodel DD-500. Er zijn twaalf modi die elk een eigen klankkleur bieden en waarbij je kunt kiezen uit klassieke, analoge sounds tot en met hedendaagse, tot in het oneindige moduleerbare, digitale echo’s.
Hij is voorzien van een looper en schakelen tussen de verschillende sounds uit het geheugen gaat naadloos.

EQ-200 Graphic Equalizer

De EQ-200 is een wonderbaarlijk flexibele grafisch EQ. Niet alleen zijn de 10 banden met de hand in te stellen, ook verschijnt de ingestelde curve op een grafische display, wat vooral handig is als je instellingen vanuit het geheugen oproept. Het pedaal is uitgevoerd als een stereo-effect, maar je kun de twee kanalen individueel bedienen, waarbij je ze ook parallel en in serie kunt schakelen.

 

MD-200 Modulation

Met twaalf typerende modulatie-effecten is de MD-200 zéér uitgebreid. Natuurlijk zijn er standaard chorussen en flangers, maar er is ook een gemodelleerde versie van de legendarische CE-1 chorus voorhanden en een extra ‘klassiek’ flanger-effect.
Naast de standaard modulatiefuncties zoals snelheid, diepte en level heeft elk effect heeft ook zijn specifieke set van parameters die live kunnen ingesteld. De modulatiesnelheid kun je met een voetschakelaar intikken. Om het effect in de juiste plek in de keten te krijgen zijn er handige insert/routing-faciliteiten.

OD-200 Hybrid Drive

Boss heeft een naam hoog te houden als het gaat om overdrive- en distortion-pedalen, en de OD-200 doet daar nog een schepje bovenop. Ook hier weer twaalf karakteristieke modi. Daarnaast kun je kiezen uit hybride analoge/digitale circuits, driebands-EQ en een uitgebalanceerde regeling voor pre- en post-gain. Om bijgeluiden te onderdrukken en/of om bij te dragen aan strakke, agressieve high-gain-sounds is de OD-200 voorzien van een gate-functie.