VOX heeft niet alleen een belangrijk stempel gedrukt op hoe elektrische gitaren klinken, ook in de keyboards hebben ze een sound geleverd die momenteel opnieuw veelgevraagd is. Dat deden ze met de VOX Continental: een transistororgel met een heel kenmerkend geluid.

Vintage

Sowieso doen de sounds van vintage keyboards het op het moment heel goed, maar het nadeel is dat die vintage instrumenten kwetsbaar zijn, onderhoudsgevoelig en in veel gevallen loodzwaar. Met de nieuwe Continental brengt VOX enerzijds het authentieke geluid van transistor- en toonwielorgels in een gemakkelijk te transporteren formaat, en anderzijds – de tijd heeft niet stilgestaan – een zeer veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat dat in een scala muziekgenres is in te zetten.

Intuïtief

Naast de sounds heeft de nieuwe Continental ook de vergaande eenvoud van de oorspronkelijke instrumenten geërfd. Er zijn aparte sectie voor orgels, piano’s, elektrische piano’s en key/layer. Sounds kiezen en aanpassen voor elk van die secties is zeer intuïtief. Elk heeft voor het volume ook zijn eigen draaiknop en voor de orgels heeft de Continental drawbars.
De key/layer-sectie biedt synth-sounds, strings en alles waarmee je orgels, e-piano’s en akoestische piano’s graag wilt dubbelen en er zijn ook zeer expressieve lead-sounds.

Buizensound

Uniek is de aanwezigheid van een NuTube-buis. Dit is een ontwikkeling van KORG, waarbij het hele elektronisch-chemische proces van een vacuümbuis wordt ondergebracht op een print van slecht een paar vierkante centimeters, zonder de warmteontwikkeling en het stroomverbruik van traditionele buizen, maar wel met dezelfde geluidskarakteristieken. Dit geeft de sound van Continental een unieke warmte.

Authentiek

De Continentals – er zijn versies met 61 en 73 waterfall-toetsen – zijn lichtgewicht en naast hun oorspronkelijkheid bieden ze een enorme hoeveelheid hedendaagse sounds. Ze zijn authentiek, zeer gebruiksvriendelijk en uitermate flexibel.