Volledig onverwacht wordt de nieuwe Roland RD2000 stagepiano aan. Na de focus en introductie van veel Boutique synthesizers was het weer eens tijd voor een lekker podiumbeest. Of je nu een professional of hobbyspeler bent, ga volledig los gaan op deze nieuwe gigant.

De RD2000 stagepiano is uitgerust met twee klankbronnen, een topklasse klavier en aanslag, uitgebreide mastercontroller functies en daarmee je vriend in de studio en op het podium. De pianoklank is gebaseerd op V-Piano technologie die we kennen van de legendarische V-Piano, uitgebracht zo’n 10 jaar geleden. De klank is uniek en onvergelijkbaar in detail en nuance met andere merken. Hij heeft zelfs volledige polyfonie en dus geen enkele beperking.

Een tweede 128-stemmige SUPERNatural klankbron zorgt voor alle andere klanken, elektrische piano’s, orgels, strings, blazers en noem maar op. Hij is compatible met de RD800 Live Sets. Erg verrassend zijn de klassieke elektrische piano’s inclusief de RD1000 en MKS20 sounds. Het PHA50 klavier heeft hybride houten toetsen.

Roland RD2000, gemaakt voor Live Performance

Een droom wordt waarheid voor toetsenisten. Een dubbele klankbron met de aller, allermooiste akoestische en elektrische piano’s plus dik 1500 ensemble klanken. Is dat nog niet genoeg? Plaats dan gewoon een extra expansieboard om het scala aan klanken verder uit te breiden.

Zones en scenes

Heb je externe modules, of een laptop met virtuele modules aan te sturen? Verdeel met de masterklavier functie het klavier net zo makkelijk in 8 zones en koppel er alle gewenste klanken aan, zo schakel je minder en heb je meer klanken direct paraat op je klavier. Met de nieuwe Scene Functie kun je tot 100 verschillende ‘snapshots’ opslaan en ze razendsnel weer oproepen tijdens je optreden, dat scheelt schakelen.

De Roland RD-2000’s dynamische encoder knoppen geven een nieuwe dimensie aan je performance. De LED’s rondom de knoppen geven je direct overzicht over de actieve instellingen. Je kunt op deze manier eenvoudig instellingen aan je klanken en performances veranderen en opslaan, ook op het donkerste podium.

Superb klavier

Het PHA50 klavier heeft progressive hammer-action met escapement, het ideale platform om de akoestische en elektrische klanken te bespelen. De hybride toetsen zijn gemaakt van hout en gegoten kunststof wat het klavier een stevig gevoel geeft. Tezamen met het geavanceerde sensor mechanisme en de hamer-actie heb je een vleugelklavier onder je vingers, en dat in een behuizing die je eenvoudig in een case of stevige draagtas meeneemt.

achterkant van de roland rd2000

 

Verbind hem met je DAW

Via de RD2000’s audio interface kun je hem eenvoudig integreren met software instrumenten, iets waar steeds meer toetsenisten gebruik van maken. Vroeger sleepten we nog met hardware modules, tegenwoordig zit alles gewoon in je MacBook. Je kunt soft-synths bedienen vanuit je RD2000 op het podium. Je kunt soft-synths bedienen naast de interne sounds en hun klank routen door de RD2000. De interface ondersteunt 24-bit audio tot op 192kHz resolutie, gelijk aan dat van professionele audio interfaces.

Meer weten over de RD2000? Bekijk hier de pagina van de fabrikant.

RD2000-banner