Vanaf nu hebben basgitaristen de mogelijkheid om hun sound lekker old school te maken met de Gruv Gear Fump. De Fump is een demper die je tussen brug en element over de snaren van een 4- of 5-snarige basgitaar kunt schuiven. Dit levert een staccato sound op, zonder dat je daarbij de snaren hoeft te dempen met je handpalm.

gruv gear fump

Verwijderbare snarendemper voor basgitaren

De Fump is ontstaan als een logische doorontwikkeling van de Gruv Gear Fretwrap na diverse verzoeken van basgitaristen. De Fump vervangt het stuk schuimrubber of spons dat je bij sommige bassisten nog wel eens ziet – met name oude soul bassisten maakten daar vroeger gebruik van. Echte palm muting is natuurlijk wel de betere techniek, maar de Fump biedt een simpele oplossing voor hen die deze techniek minder goed beheersen, of die wat meer vrijheid voor hun hand willen en toch het gedempte geluid willen.
gruvgear fump

Kenmerken van de Fump:

  • werkt het best met geen of heel weinig radius op de brug
  • kan binnen een seconde aangebracht of verwijderd worden
  • als je hem niet nodig hebt, schuif je hem gewoon over je gitaarband
  • heeft geen bewegende delen
  • kan zowel van de bovenkant als de onderkant over de snaren worden geschoven
  • heeft 2,5 cm ruimte nodig tussen element en brug
  • het dempmateriaal is vervangbaar

Bestel hier je GruvGear Fump >>