Oude tijden herleven met de nieuwe Roland Boutique synthesizers. Roland kondigt de JX03, JU06 en JP08 synthesizers aan die de JX3-, Juno106 en Jupiter8 doen herleven!

Roland JX03, Analoge sound in optima forma

roland-jx03-synthesizer

De Roland Boutique JX-03 module zet de traditie van de JX-3P synth verder. Het originele model werd uitgebracht toen bediening via knoppen heel populair was, dus hij werd ontworpen om directe toegang te geven tot de preset-klanken. In feite kon je hem in hoge mate programmeren, vooral in combinatie met de optionele PG-200 controller die 24 extra draaiknoppen bood om de klanken rechtstreeks te bewerken. De limited-edition 4-stemmige JX-03 erft alle 24 knoppen van de PG-200, alsook het typische JX-klankkarakter. We hebben ook een paar extraatjes toegevoegd die je niet in de JX-3P vindt, zoals nieuwe golfvormen, een groter bereik voor de DCO’s en opties voor cross modulation. Als je de JX-03 op het optionele K-25m klavier bevestigt, heb je meteen een complete en autonome synth.

Roland JU06, de klank en beleving van de Juno106

roland-ju06-synthesizer

De beperkt geproduceerde JU-06 is een authentieke reconstructie van de iconische Juno-106 synthesizer. De Juno-106, beschouwd als een van de laatste grote synths van het analoge tijdperk, groeide uit tot een favoriet dankzij zijn warme klanken en zijn mogelijkheid om klanken onmiddellijk te bewerken. De nieuwe 4-stemmige JU-06 module gaat verder op dit elan, met 23 parameters aanstuurbaar via het frontpaneel en die klassieke Juno sound – zelfs tot het populaire Juno choruseffect toe. Er zijn ook enkele nieuwigheden, zoals een snellere LFO en een traploos regelbare hi-pass filter (HPF). Als je de JU-06 op het optionele K-25m klavier bevestigt, heb je meteen een complete en autonome synth.

Roland JP08, vetter krijg je hem niet

roland-jp08-synthesizer

De legendarische Jupiter-8 synth is terug – als limited-edition module en niet groter dan een boek. Bij de JP-08, uit de nieuwe Roland Boutique-serie, draait het allemaal om hands-on controle en die iconische Jupiter-klank. Met zijn 36 knoppen en sliders, recht van het frontpaneel van de originele Jupiter-8, is deze 4-stemmige JP-08 uiterst programmeerbaar en nodigt hij uit om volop met klanken te experimenteren. Hij heeft bovendien een ingebouwde luidspreker en werkt op batterijen. Dankzij Rolands Analog Circuit Behaviour (ACB)-technologie geeft de JP-08 een getrouwe reproductie van de originele Jupiter-8 klanken en voegt enkele nieuwigheden toe in de vorm van extra LFO’s en een groter bereik voor de VCO’s. Je kunt de JP-08 zelfs op het optionele K-25m klavier bevestigen en dan heb je een complete en autonome synth.