De INTERNATIONALE VINTAGE GITAAR SHOW VEENENDAAL is een unieke gitaarbeurs die 2 keer per jaar in Veenendaal wordt gehouden. Tijdens de afgelopen 20 jaar heeft de show aan populariteit gewonnen en internationale erkenning verkregen.

VINTAGE VEENENDAAL, zoals de gitarenbeurs vaak genoemd wordt, wordt georganiseerd met als doel een platform te creeren, via welke musici, verzamelaars en andere sympathisanten de mogelijkheid geboden wordt om elkaar te ontmoeten, muziek te maken en zaken te doen.

De gitarenbeurs wordt met de laagst mogelijke kosten georganiseerd, aangezien het niet ons doel is om geld te verdienen. We willen met de show in de eerste plaats voor iedereen een fantastische dag realiseren, een kans om vrienden te ontmoeten en te genieten van alles wat er over gitaren te weten en te zien valt!

De ‘low-budget’ benadering heeft een duidelijk effect op de sfeer van de show. Deze is vriendelijk en ontspannen. Exposanten en bezoekers uit heel Europa, en soms zelfs van daarbuiten, komen niet alleen om zaken te doen, maar ook om samen te komen en vrienden te maken.

Er worden opvallende collecties geshowd waaronder men soms zeer zeldzame exemplaren kan vinden. In aanvulling op de vintage collecties worden er soms ook nieuwere en/of handgemaakte instrumenten tentoongesteld, die vaak zeer competitief geprijsd zijn. Het aanbod aan vintage versterkers, effecten en accessoires is ook verbazingwekkend. Iedereen kan wel iets naar zijn of haar smaak vinden. Bezoekers worden overigens van harte uitgenodigd om hun gitaar (max. 1) mee te nemen naar de show om de (ruil)handel nog verder te stimuleren.

Een vast item tijdens VINTAGE VEENENDAAL is de verkiezing van de meest authentieke en mooie vintage gitaar en de meest bizarre gitaar van de show. De winnaars ontvangen de welbekende “NIEVERS CHALLENGE CUP”.

Terugkijkend kan men zeggen dat de show en haar concept een groot succes zijn geworden, mede dankzij de hulp van familie en vrienden.

Dus….vintage en muziekliefhebber, als je in de buurt bent, aarzel niet om de show te bezoeken, je zult niet teleurgesteld zijn!

Zet hem alvast in je agenda: Zaterdag 26 September 2015!