We maken steeds meer gebruik van digitale audio, tot op het hoogste niveau van afluistering. maar als je een beetje ‘audio fan’ bent is het iedere keer maar weer de vraag hoe een MP3 bestand die je op je smartphone afspeelt gaat klinken. Als je een paar honderd euro aan een hoofdtelefoon hebt uitgegeven zul je er nooit het maximale potentieel uithalen als de bron die hem aanstuurt te laag van kwaliteit is. Je kunt om te beginnen audio-bestanden in andere formaten gaan gebruiken maar ook dan schiet de hoofdtelefoon-uitgang van je laptop of audio interface vaak tekort. We willen vaak dat alle elektronica zo klein mogelijk is en dat kan alleen door nog kleinere chips en circuits te gebruiken, maar daar wordt je als audio-liefhebber niet echt blij van.

Je speakers en hoofdtelefoon zijn zo analoog als het maar zijn kan, dus zul je een convertor/versterker moeten gebruiken die het digitale signaal optimaal vertaald zodat je maximaal kunt genieten. De Fostex HP-A3 is zo’n DAC (Digitale Audio Convertor).

fostex-hp-a3-dac

Deze kleine portable convertor is bus-powered waardoor je geen extra adapter hoeft te gebruiken. De Fostex HP-A3 vertaalt het digitale signaal, dat via USB binnen komt, naar een stevig analoog signaal, en geheel ruisvrij. Je zult veel meer dynamiek, openheid en helderheid ervaren.

Naast de hoofdtelefoon uitgang heeft hij ook een stereo RCA uitgang die je kunt gebruiken om het signaal van je laptop op een verantwoorde manier naar een mixer of externe installatie te sturen.

De Fostex HP-A3 is volgens ons een aanrader voor iedereen die meer uit de audio wil halen.

Voor meer informatie:

Importeur voor Nederland: Iemke Roos Audio – www.iemkeroos.nl – Tel.: 020-697121

HP-A3_005-thumb