Klein, machtig en betaalbaar: de JD-Xi voegt een authentieke analoge synth-klankgenerator, befaamde Roland SuperNATURAL-synthklanken en tal van andere creatieve functies samen in één behuizing. Dit compacte instrument is uitgerust met 37 minitoetsen en levert vette, warme analoge bas- en leadklanken, beschikt over een ruim aanbod controleknoppen voor een intuïtieve bediening, plus essentiële polyfone PCM-sounds zoals pads, strijkers, koperblazers en nog veel meer. Creëer in een handomdraai indrukwekkende loops met de pattern-sequencer en ingebouwde drumkits. Verken expressieve stemtexturen met de gooseneck-microfoon, Vocoder en AutoPitch. De JD-Xi is klein in gestalte, maar groots in veelzijdigheid; en draait bovenal om grote sounds en vooral veel fun!

 

roland-jx-di-synthesizer-top

Met zijn unieke cross-over klankgenerator is de JD-Xi in staat om het beste van twee werelden te verenigen: de warme, vloeiende response van klassieke analoge sounds gebundeld met de helderheid en veelzijdigheid van moderne digitale klanken. De nieuw ontworpen monofone analoge synthsectie beschikt over zaagtand, triangel en blokgolf met pulse-width modulatie én een analoge filter. Daarnaast is er ook een onafhankelijke suboscillator voor extra low-end power aanwezig. De twee digitale synthsecties bezitten een 128-stemmige polyfonie en een brede waaier SuperNATURAL-synthklanken van hoogwaardige kwaliteit; waaronder pads, strijkers, elektrische piano’s, geluidseffecten en nog veel meer.

De JD-Xi wordt geleverd met een stevige gooseneck-microfoon van hoge kwaliteit die je een extra dosis fun bezorgt. Met de Vocoder kun je in de microfoon zingen en de klankkleur en toonhoogte bepalen via de sounds die je op het klavier speelt. Met AutoPitch bekom je snel en makkelijk de overdreven robotische stemklanken die tegenwoordig in diverse hedendaagse pop- en elektronische muziekgenres te horen zijn. Er is ook een coole Auto Note-functie aanwezig, die het mogelijk maakt om JD-Xi synthklanken te ‘zingen’, zonder dat je daarvoor het klavier dient aan te raken!

jd-xi_angle_2_gal

 

De JD-Xi beschikt over vier simultane effectsecties om klanken mee te verrijken. Effect 1 en 2 voorzien selecteerbare verwerkingsopties als Bit Crusher, Slicer en Ring Mod. Onafhankelijke Delay- en Reverb-secties maken het eenvoudig om sounds met een rijke ruimtelijkheid te injecteren. Elke effectsectie kan afzonderlijk aan/uitgeschakeld worden bij elk van de drie synthsecties en de drums; waardoor je met tal van creatieve combinaties je eigen persoonlijke geluidsmix kunt vormen.

Meer lezen? kijk op www.rolandce.com