De Pioneer XDJ-RX is een Rekordbox speler (via USB of netwerk middels de ProDJ Link) die vele features heeft die inmiddels bekend zijn van onze NXS producten en zou gezien kunnen worden als het grote broertje van de XDJ-R1 (de R1 blijft gewoon leverbaar). De vele features van de XDJ-RX bevatte o.a. Groot LCD scherm, Quantize, Beat Sync, Slip Mode en Cue Pads.

7″ Full Color LCD
De feature die het meest opvalt is het grote full color LCD scherm wat centraal op de speler zit en in een oogopslag veel informatie toont.
Dit scherm is net zo grote als het scherm op de grote club spelers en geeft de informatie weer van beide decks zoals o.a. de Waveform (met zoom), Track Info, afspeel informatie en Cue/Loop info.
Verder voor iedere Player info per ieder deck : Time, BPM, pitch, waveform van heel nummer, Beat Countdown, toonsoort en de Active Loop.

Loop Slice
De bediening werkt met de 4 knoppen onder ieder speler deck en de Slice is een nieuwe feature die na het maken van een Loop de mogelijkheid biedt om deze opnieuw te arrangeren (volgorde bepalen) om zo nog creatiever live remixen te kunnen maken. Deze 4 knoppen kunnen ook gebruikt worden om o.a. Auto Beat Loops te maken

maxresdefault22-1500x608

USB Devices
Er kunnen 2 USB devices tegelijkertijd worden gebruikt als bron voor muziekbestanden, tijdens het afspelen kan een van deze USB poorten ( de rechter / Deck B) ook gebruikt worden om opnames te maken. De XDJ-RX speelt vele bekende bestanden : MP3, AAC, WAV en AIFF.

Stand Alone Mixer
Het mixer gedeelte van de RX functioneert als een losstaande mixer, deze kan dus gebruikt worden om met externe spelers te mixen, dit kunnen ook draaitafels zijn. De toonregeling werkt op dezelfde frequentie en heeft de zelfde schaal als die van de DJM-900nxs.

De mixer heeft een hoge geluidskwaliteit en heeft net als de DJM’s 4 Color FX (filters per kanaal: Crush, Noise, Filter en Gate/Compressor) en de nodige Beat Effecten (BPM sync effecten: Delay, Echo, Spiral, Reverb, Flanger, Pitch, Trans en Roll). Ook vind je op het mixer gedeelte een monitor/booth uitgang en is de master uitgevoerd met op zowel tulp connectie als XLR.

Kijk voor meer informatie op: www.pioneerdj.com