Gitarist Eppo Franken had genoeg van het spelen met de gangbare plectrums omdat die niet de feel en sound gaven waarnaar hij op zoek was. Hij besloot daarom een eigen plectrum te ontwikkelen onder de naam Chicken Picks. Deze nieuwe plectrums zorgen voor een betere performance en significant betere klank t.o.v. andere leverbare plectrums.

Tijdens de NAMM show 2015 wordt het nieuwe model, de TriTone III, geïntroduceerd.

Chicken Picks zijn gemaakt van een extreem hard materiaal waardoor ze extra lang meegaan. De dichtheid van het materaal maakt dat je meer massa hebt. Dit, in combinatie met de zorgvuldig gekozen ronding aan de randen maakt dat je makkelijker speelt een je een vette toon krijgt.

chicken-picks-plectrum

Speel sneller en makkelijker

Meer gewicht getekent dat je een plectrum niet zo stevig hoeft vast te houden. Hierdoor worden je hand minder snel moe en verbetert je grip omdat je vingers minder snel zweten. Hierdoor kun je de focus beter op de snelheid in je gitaarspel leggen.

Langere levensduur

Chicken Picks slijten veel minder snel en gaan gemiddeld een jaar langer mee dan andere plectra. De hardheid van het materiaal zorgt ervoor dat je geen sporen in de plectrum krijgt, daar waar hij de snaar raakt.

Multifunctioneel

De geschuinde kanten rondom maken dat je de plectrum aan alle zijden kunt gebruiken. De ze nieuwe Tritone plectrums hebben zelfs drie bruikbare tips.

Het belangrijkste, de sound

Niet die vluchtige, dunne sound maar veel meer volume en een geprononceerdere sound, zo is de Chicken TriTone plectrum te beschrijven. Als je meer richting de brug speelt krijg je meer mid en laag. daarnaast is dit plectrum zeer ontvankelijk voor harmonischen.

De nieuwe TriTone III serie is leverbaar in verschillende uitvoeringen (Badazz en Bermuda) en in verschillende diktes.

Kijk voor meer informatie op: www.chickenpicks.com