Shure introduceert MOTIV, een digitale en plug-and-play microfoonlijn die hoge kwaliteit audio-opname mogelijk maakt met 24-bit 48 kHZ via een Mac, PC of Apple iOS-apparaat.

Ideaal voor het opnemen van podcasts, YouTube video’s, veldopnames of het vastleggen van akoestische & vocale prestaties. Alle Shure MOTIV producten zijn Apple “MFi” (made for iPhone, iPod of iPad) gecertificeerde apparaten, waaronder de drie condensator microfoons (de MV5, MV88 stereo-model en MV51 groot membraam) en de slanke digitale audio-interface (MVi) die direct aan te sluiten is op een iOS-apparaat. Voor diepgaande controle is er ook een gratis ShurePlus MOTIV Mobile Recording iOS-app beschikbaar.

De Microfoons en de interface worden geleverd met vijf door de gebruiker selecteerbare DSP modi (spraak, zang, vlak, akoestisch instrument en luid). Dit helpt beginnende gebruikers om een hogere audio kwaliteit te halen en stelt automatisch parameters in zoals gain, EQ en compressie.

“Het design van de MOTIV producten is duidelijk geïnspireerd door klassieke en bekende Shure producten uit het verleden, maar bieden het laatste op het gebied van moderne technologie en connectiviteit”. Zegt Shure senior productmanager Wolfgang Bilz. “MOTIV zorgt voor audio van hoge kwaliteit voor iedereen die audio opneemt met een mobiel of USB-apparaat.
MOTIV producten hebben een geavanceerde geluidskwaliteit, duurzame constructie, krachtige DSP, flexibele bediening en borduren voort op de kenmerkende hoge standaarden van Shure.”

MV5 Digitale condensator microfoon

shure-mv5-microfoon

De MV5 is ideaal voor het opnemen van zang en akoestische instrumenten of om te gebruiken met video chat programma’s zoals Skype. Uitgerust met drie DSP pre-sets, Micro-B-naar-USB-kabel en Micro-b-naar-Lightning-kabel. Ontworpen om eenvoudig, mobiel te gebruiken. De MOTIV MV5 heeft een op maat gemaakte microfoon capsule en een ingebouwde hoofdtelefoon-uitgang voor real-time monitoring. Verkrijgbaar in grijs of zwart en inclusief een afneembare bureaustandaard met geïntegreerde schroefdraad (compatible met alle kwart-inch camera statieven).

MV88 iOS Digitale stereo condensator microfoon

mv88-angle_600x560

De MV88 maakt het Apple iPhone, iPod of iPad gebruikers mogelijk om onderweg audio van hoge kwaliteit vast te leggen. Dankzij de draaibare ophanging is het microfoon element flexibel te positioneren.
Video functionaliteiten, vijf DSP pre-sets, 5-band equalizer en andere geavanceerde functies zijn gemakkelijk toegankelijk via de gratis ShurePlus MOTIV Recording App.

MV51 Digitaal groot membraam condensator microfoon

shure-mv51-microfoon

Ontworpen voor audio-opname van hoge kwaliteit. De volledig digitale MV51 is te verbinden met alle iOS-apparaten, Mac of PC en leverbaar met Micro-B-naar-Lightning-kabel en Micro-b-naar-USB-kabel. Naast de vijf DSP pre-sets bevat de MV51 een unieke touchscreen bediening voor een snelle toegang tot gain, mute en volumeregelaar. Het capsule element is gemakkelijk te monitoren via de ingebouwde hoofdtelefoonuitgang. Het opvallende design bevat een geïntegreerde standaard voor gebruik op een bureau maar is ook eenvoudig aan te passen voor gebruik met een microfoon voet.

Shure MVi digitale audio-interface

shure-mvi-audio-interface

De duurzame en minimalistische MVi verbindt elke XLR microfoon of kwart-inch (6,3 mm) jack instrument (gitaar, bass, keyboard) met een iOS-apparaat, Mac of PC. Naast de vijf DSP pre-sets bevat de Mvi ook Micro-B-naar-Lightning-kabel en Micro-B-naar-USB-kabel, evenals een ingebouwde touch panel bediening voor snelle toegang tot functies zoals mute en hoofdtelefoon volumeregelaar.

ShurePlus MOTV Mobile Recording App

De gratis app voor iOS-apparaten maakt real-time aanpassingen mogelijk met beste prestaties. De eenvoudig te gebruiken interface bevat selecteerbare voorinstellingen, microfoon gain aanpassingen en een intuïtieve stereo controle die de microfoon pick-up patroon aanpast voor een optimaal resultaat, afhankelijk van de geluidsbron en de omgeving.

De MOTIV productlijn is beschikbaar in de zomer van 2015.
Kijk voor meer informatie op www.shure.nl