2014 markeert de 75ste verjaardag van de introductie van de Shure 55 Unidyne dynamische microfoon. Een iconisch ontwerp en de favoriet van ontelbare beroemdheden door de jaren heen. Om er een paar te noemen: Billie Holliday, Frank Sinatra, Elvis, Tom Petty en John F. Kennedy.

De 55 Unidyne werd in 1939 geïntroduceerd en was al snel de standaard voor broadcast, omroepinstallatie, opname en tweeweg radio toepassingen. Rond 1950 was de microfoon zo bekend dat het werd verkocht als “de microfoon die geen naam nodigt heeft”. Vandaag de dag staat het ontwerp symbool voor wat veel mensen denken bij het horen van het woord “microfoon”.

Zelfs nu nog is de 55 Unidyne, de eerste directionele microfoon die gebruikt maakt van een enkele dynamisch element, bron van inspiratie voor microfoon ontwerpen. Dit feit werd erkend door het internationale instituut van Electrical & Electronic Engineers (IEEE), die Shure eerden met de prestigieuze Milestone Award in januari 2014.

shure-unidyne-55-limited-microfoon

Om deze prestatie te eren en om de 75ste verjaardag van de 55 Unidyne te vieren lanceert Shure de 5575LE. Een Limited edition van de klassieke cardioïde dynamische microfoon met een aantal hedendaagse upgrades om de duurzaamheid en geluidskwaliteit te verbeteren. De 5575LE is voorzien van de Unidyne III cardioïde element, de onmiskenbare grote grill, vintage beeldmerk en een in zink afgewerkte zilveren bureaustandaard. De microfoon wordt geleverd in een aluminium koffer met een speciaal jubileum logo, inclusief een certificaat van echtheid.

Verkrijgbaar in een genummerde productie van slechts 5575 stuks, de 5575LE is een collectorsitem voor zowel artiesten en verzamelaars.

De Shure 5575LE Unidyne Limited Edition microfoon is beschikbaar vanaf begin 2015. Voor meer informatie kunt u terecht op www.shure.nl 

shure-55-unidyne-microfoon-75e-verjaardag