Tama heeft jarenlang gewerkt aan een bassdrumpedaal dat ‘alles kan’. Het resultaat van deze zoektocht was de HP910 Speed cobra, een pedaal dat snel reageert en superstrak speelt. De Speed Cobra serie wordt nu uitgebreid met de HP310 Speed Cobra modellen, pedalen met dezelfde insteek maar in een zeer toegankelijke prijsklasse.

Voor een drummer zijn ‘snelheid’ en ‘kracht’ de twee belangrijkste aspecten aan een pedaal. Bij de meest pedalen kun je wel de actie veranderen maar dat gaat dan ten koste van de kracht (de impact van de klopper tegen het vel). Als je je alleen focust op de impact van de klopper gaat dat vaak ten koste van de snelheid. Met de Speed Cobra pedalen heb je daar dus geen last van en krijg je allebei!

Een aantal belangrijke aspecten zijn het lange voetbord waardoor je minder kracht hoeft te zetten om meer snelheid te bereiken. Het gladde oppervlak van het voetbord vermindert frictie tussen je voet en het bord waardoor je makkelijker en veel flexibeler de positie van je voet kunt aanpassen.

 

 

 

 

PowerPoint ?????????

Een aantal andere belangrijke kenmerken van de HP310 zijn de dubbele ketting aandrijving, beter instelbare veren spanning, instelbare hoek van de klopper en een klopper met twee speeloppervlakken waardoor je verschillende sounds kunt maken. Al deze functies zou je verwachten bij een pedaal in een veel hogere prijsklasse, maar niets is minder waar.

De HP310L (single) koop je al voor 79,- Euro! De HP310LW (Dubbel) is leverbaar voor 209,- Euro. Ze zijn binnenkort verkrijgbaar dus snel naar jouw Tama drumdealer!

Importeur voor Nederland: Hoshino Benelux | www.hoshinobenelux.eu | Tel.: 0297-567788 

Fabrikant website: www.tama.com

 

PowerPoint ?????????