Fender type gitaren, waarvan de kop van de gitaar niet onder een hoek staat, hebben een snaargeleider nodig voor de B en E snaar en zijn haast altijd moeilijk frictievrij te krijgen. Dit geldt vooral bij het gebruik van de tremelo of vibrato arm van een Stratocaster.

Met de Dynaguide snaargeleider kun je de frictie die ontstaat vóór je laten werken in plaats van tegen je.


Met andere woorden; in plaats van het bestrijden van frictie tussen gitaarsnaar en snaargeleider, wordt diezelfde frictie gebruikt om de snaargeleider te laten bewegen op een beter controleerbare plek, namelijk bij de bevestiging aan de kop van de gitaar.

Een conventionele snaargeleider concentreert zich voornamelijk op een zo laag mogelijke frictie tussen snaar en snaargeleider. Zo is er het polijsten van het oppervlak, toevoegen van diverse smeermiddelen, ingebakken smeermiddel en rollers in diverse uitvoeringen, alles in combinatie met als basis een statische snaargeleider.
“Staggered” stemmechanieken is een optie maar dan blijf je zitten met een gaatje van de snaargeleider.

dynaguide-snaargeleider-2

Het gaat om het creëren van “moment”
Dit “moment” wordt gebruikt om de snaargeleider op een beter controleerbaar punt te laten bewegen of beter gezegd te laten kantelen. Tussen snaar en snaargeleider bestaat frictie door de spanning van de gestemde snaar t.o.v de snaargeleider wat in dit geval zelfs gewenst is. De Dynaguide snaargeleider houdt van frictie!

R1029456-1024x768

 

Kijk voor meer informatie, of voor het bestellen van de Dynaguide op : www.dynaguide.nl