Het italiaanse Crumar kennen we vooral van de synthesizers en string stations uit de jaren 80. Hoe verrassend is het bericht dat ons bereikte dat ze in Nederland, via importeur Bas van de Broek de Crumar Mojo op de markt gaan brengen, een lichtgewicht twee-klaviers ‘clonewheel’ orgel! Een hij klinkt echt te gek!

 

De Crumar Mojo is een lichtgewicht twee-klaviers orgel dat gebruik maakt van de allerbeste toonwiel simulatie, gevoed door een GSi VB3 processor. Het bedieningspaneel is overzichtelijk en eenvoudig te bedienen.Per klavier heb je een set van 9 drawbars plus twee drawbars voor de baspedalen. Daarnaast biedt hij een vier knoppen voor het percussie-effect, drie knoppen voor Chorus/Vibrato en zeven preset knoppen per klavier.

Elke controller zit precies op de plaats waar je hem als organist wilt hebben. denk bijvoorbeeld aan keyclick volume, een overdrive effect, reverb regeling en een compacte EQ. Je kunt kiezen uit 20 verschillende orgelsimulaties, ieder met zijn eigen karakter. En als dat nog niet genoeg is kun je zelfs je eigen toongenerator samenstellen. Daarbij heb je beschikking over nog veel meer parameters zoals percussie-volume en lengte, key click lengte, rotary effect EQ, ambience en nog veel meer.

crumar-mojo-toonwiel-orgel-2

Wil je meer? Nou dat kan, want er is meer! Met een druk op de knop kun je extra sounds toevoegen zoals twee van de meest populaire transistor orgels van de vorige eeuw, en twee van de beste elektrische piano’s.

De Crumar Mojo is veelzijdig, klinkt realistisch, warm en natuurlijk. Je kunt het rotary effect bedienen via de schakelaar op het bedieningspaneel, via een klassieke ‘halve maan’ schakelaar of via een schakelaar bij het volumepedaal. Sluit een standaard sustainpedaal aan en speel interne en externe pianoklanken met velocity control. Sluit hem via USB aan op je computer en gebruik hem als keyboard controller. Je kunt uiteraard ook externe klankmodules aansluiten waarbij je de Mojo gebruikt als masterkeyboard.

crumar-mojo-orgel-hammond-toonwiel-4 crumar-mojo-toonwiel-orgel-3

 

Meer lezen over de Crumar Mojo? Ga dan naar deze pagina.

Importeur: Bas van den Broek Music

Verkoop/goingprijs: 1869,- incl. BTW

Leverbaar: Binnenkort.