Na de iXY voor iOS apparaten kondigt RODE de NT-USB aan, een topkwaliteit studiomicrofoon met het gemak van USB functionaliteit, volledig compatible met Mac OS, Windows en iPad.

rode-nt-usb-microfoon-op-statief

Bij de introductie van de PodCaster USB microfoon in 2007 lag de focus voornamelijk op broadcast kwaliteit stemweergave. De NT-USB aan de andere kant is een microfoon die veelzijdiger gebruikt kan worden en naast stemopname en podcasting prima geschikt is voor opname van muziekinstrumenten.

De microfoon is volledig compatible met alle mainstream recording applicaties op zowel Windows als Mac OSX gebaseerde computers naaste de Apple iPad gebruik makend van RODE Rec, Garageband of iedere andere recording App die een externe microfoon toelaat. Voor gebruik met de iPad is wel een optionele Camera Kit of andere USB verbindingsadapter nodig!

De body van de NT-USB is uitgerust met een ‘zero latency’ stereo hoofdtelefoon aansluiting waardoor je realtime kunt afluisteren. Je kunt ook direct het afluistervolume bepalen plus de balans van de mix tussen het computer/iPad signaal en de microfoon input.

Een premium popfilter wordt meegeleverd die op de basis van de microfoon kan worden bevestigd. Hij is op een ideale afstand t.o.v. het element gepositioneerd om ‘B’, ‘P’ of ‘T’ klanken te elimineren. Hij wordt geleverd inclusief een luxe statief en een etui om de microfoon veilig op te bergen.

Importeur voor Nederland: Mafico Pro / www.mafico.nl

Of kijk voor nog meer informatie op deze pagina: www.rodemic.com

rode-nt-usb-met-gitaar