Yamaha introduceert zijn eerste synthesizer, de SY-1, in 1974. Yamaha volgde de introductie van de CS-80 polyfone synthesizer in 1976 met de historisch belangrijke DX7 in 1983, Het eerste commerciele succesvolle elektronisch keyboard, die meegeholpen heeft aan het geluid van de jaren 1980 muziek .

De Yamaha Motif is een marktleider op het gebied van synthesizers/workstations sinds de introductie in 2001. Yamaha heeft verschillende innovatieve synthesizer technologieën in de afgelopen vier decennia, met inbegrip Frequentiemodulatie en fysische modellering naar de geluiden van verschillende instrumenten simuleren gepionierd .

Om de 40-ste verjaardag van de Yamaha synthesizer te vieren brengt Yamaha de Motif XF in een speciale witte kleur uit.

Lees meer over de Yamaha 40th anniversary op deze pagina

yamaha-motif-xf7-white-synthesizer

Natuurlijk koop je met deze speciale editie geen ‘gewone’ Motif. Voor deze versie heeft Yamaha OS versie 1.5 ontwikkeld waarmee drie nieuwe effecten, HD Hall, HD Room en HD Plate aan de XF worden toegevoegd. Daarnaast zijn er nieuwe effectprogramma’s aan de distortion en versterker-simulatie sectie toegevoegd.  Effecten klinken veel realistischer. Er is keuze uit verschillende karakteristieke versterkerklanken zoals US Combo, Jazz Combo, US High Gain, British Lead, Multi EFX, Small Stereo, British Combo en British Legend.

Verder wordt er een speciale 40th Anniversary Bundel meegeleverd die bestaat uit:

  • FL512M Flash memory
  • 40th Anniversary Sticker (leuk voor op je flightcase of op je auto)
  • 4GB USB  Flash Drive
  • Alle content van de 10th Anniversary en Premium Collection inclusief: Chick’s Rhodes, Inspiration in a Flash, Twisted Tools en Instant Score
  • Nieuwe 40th Anniversary Content inclusief samples en voices van: Keith Emerson’s Yamaha GX-1, Expanded CS80 van Sonic reality, CS01, Yamaha Ultimate Piano Collection
  • Verschillende kortingscoupons voor 3rd-party software
  • Korting op gerelateerde Yamaha artikelen
  • Lidmaatschap op broadjam.com t.w.v. 100,-

De prijs zal ongeveer gelijk liggen aan die van de gewone XF6, XF7 en XF8. Ze worden leverbaar omstreeks eind Augustus 2014.

MotifXF7WT-large