ruben-hoeke-blues-begeleiding

Ruben Hoeke, recentelijk verkozen tot beste gitarist in de categorie Blues en Rock Benelux heeft samen met Jan van der Heide, oprichter Gitaartabs, afgelopen maand in twee dagen ruim vijftig video gitaarlessen opgenomen in Ruben’s studio te Wormer. Per genre, Rock, Blues, Funk, Pop en Soul worden drie begeleidingschema’s en zes solo’s (riffs) uitgelegd in amateur, gevorderde en expert niveau.

In de eerste serie video’s geeft Ruben tips & tricks wat betreft ‘De Blues’. Hij behandel begeleidingsthema’s, het spelen van solo’s, makkelijke tot lastige ritme patroontjes en diverse technieken. Waar draait het bij ‘De Blues’ om? Gevoel, timing, frasering. Hard, zacht, strak, losjes, maar altijd; swingend! Durf te improviseren en buiten de paden te stappen.

Te samen met Sytse Bakker, die de lessen heeft uitgewerkt worden Ruben’s lessen online opgenomen in het unieke concept dat twee jaar geleden door Gitaartabs is opgezet waarbij cursisten niet betalen per les maar toegang hebben tot alle lessen van meerdere afgestudeerde- conservatoriumgitaristen. Ruben’s lessen zullen per genre gepubliceerd worden, te beginnen met Blues, vervolgd met Rock, dan Funk, Pop en tot slot Soul.

De Ruben Hoeke speelt Ruben Hoeke Blues lessen bestaan o.a. uit:

  • begeleidingsthema’s;
  • het spelen van solo’s;
  • makkelijke ritme patronen;
  • complexe/ gevorderde ritme patronen;
  • vele gitaartechnieken als; palm muted; hybrid picking; 8th & 16th note strumming;
  • en nog veel meer.

Waar draait het bij ‘De Blues’ om? Gevoel, timing, frasering. Hard, zacht, strak, losjes, maar altijd; swingend!

Elke les is voorzien van tablatuur in zowel Guitar Pro als PDF formaat

Over Ruben Hoeke

Ruben, 37 jaar uit Wormer is duidelijk een van de meest besproken gitaristen die zijn naam in de Nederlandse blues, pop en rock heeft gevestigd. Hij heeft met nationaal en internationale grootheden gespeeld en speelt reeds 22 jaar gitaar. Sinds 2004 komt zijn naam vaker en vaker voor in de Nederlandse muziek industrie en hij is absoluut de gitarist die Blues en Rock op een hoger niveau kan tillen.

Over Sytse Bakker

Sytse Bakker, 32 jaar uit Haarlem speelt als gitarist/zanger in Southern Train en Snietsel. Vorig jaar is hij genomineerd voor beste gitarist tijdens de Clash of the Coverbands, geeft hij gitaarles, schrijft gitaarworkshop materiaal voor Ruben Hoeke en is hij docent bij Gitaartabs.

Kijk voor meer informatie op www.gitaartabs.nl / Ga hier naar de demovideo