gibson-memory-cable-4

Ooit wel eens die geweldige gitaarrif bedacht terwijl je wat voor je uit zat te spelen in je slaapkamer, maar dat je op het moment dat je al je opname apparatuur hebt aangesloten je je geen noot meer kunt herinneren? De Gibson Memory Cable lost dat probleem in één keer op door een hoogwaardige instrumentkabel te combineren met een ingebouwde digitale audio recorder.

gibson-memory-cable-0

Op het eerste gezicht lijkt de Gibson Memory Cable op een gewone 5 meter lange instrumentkabel, totdat je de verdikking ziet aan een van de uiteinden. Die verdikking is een compacte, digitale recorder ontworpen door de technici van Tascam. Hij biedt studiokwaliteit analoog naar digitaal conversie en kan ongecomprimeerde WAV-bestanden opnemen op 44.1 kHz/16 bit resolutie.

 

Volgens Gibson is het apparaat zeer eenvoudig in gebruik. Alles wat je moet doen is de kabel aansluiten op een gitaar, bas, keyboard of drumcomputer en één knop op het midden van de recorder indrukken, dat is alles. Het apparaatje neemt elke noot op totdat je het uitschakelt. Er is ook een modus waarin je alleen opneemt als je speelt, om geheugenruimte te besparen. De jackplug aan de andere kant van de kabel hoeft niet eens ingeplugd te zijn in je versterker om de recorder te laten werken.

gibson-memory-cable-2

Als je je unieke riffs hebt voltooid, kun je met één druk op dezelfde knop de opname stoppen en beginnen met een nieuw stuk. Terugspelen van de bestanden dient te gebeuren op de computer, aangezien de Memory Cable zelf geen afspeelmogelijkheid heeft.

De Memory Cable werkt ongeveer 8 uur op een standaard of oplaadbare AA-batterij, maar het apparaatje heeft ook een LR44 batterij aan boord die de inwendige klok ongeveer een jaar aan de gang houdt. De kabel stuurt je gitaarsignaal nog steeds door naar je versterker zelfs als beide batterijen helemaal leeg zijn, alleen kun je in dat geval natuurlijk geen opnames maken. De Memory Cable kan ook in de output van een mixer worden ingeprikt om zo complete bandrepetities vast te leggen en ook als re-amping oplossing worden gebruikt.

gibson-memory-cable-3

De meegeleverde microSD kaart van 4 GB staat je toe zo’n 10 to 13 uur aan materiaal op te slaan en als het geheugen vol raakt, begint de Memory Cable met het overschrijven van de oudste bestanden. Dus zorg er voor dat je unieke riffs op de computer staan voordat je aan een marathonrepetitie begint…

De Gibson Memory Cable wordt geleverd met een microSD naar SD adapter en is in de Verenigde Staten leverbaar vanaf 15 mei voor US$ 99,-. Europese leverdata en prijzen zijn nog niet bekend.

Meer info en specificaties kun je vinden op de website van Gibson.