AKAI-Pro-APC-Key-25

Natuurlijk is Ableton Live in eerste instantie clip-gebaseerde software voor muziekproductie: je start en mixt muziekfragmenten door middel van pads of andere startcommando’s. Als je echter ook zelf partijen wilt inspelen bijvoorbeeld met synthplug-ins en pads schieten daarbij tekort, dan heb je ook een conventioneel klavier nodig. AKAI Professional schiet daarbij te hulp et de eerste Ableton Live-controller met 25 toetsen.

AKAI Pro APC Keys 25 driekwart

Natuurlijk is ook deze APC voorzien van pads. De oorspronkelijke APC40  was de allereerste Ableton-controller die Ableton Live handen en voeten gaf door middel van pads om clips te starten en dat concept was zo briljant dat het onzinnig zou zijn dit te verlaten. Ook de draaiknoppen die de bediening van de effecten in Live zo comfortabele en inspirerend maakten zijn van het oorspronkelijke ontwerp overgenomen. Nu kun je echter je aspiraties als keyboardist waarmaken op een volwaardig klavier met mini-toetsen.

Om clips te starten en andere functies te bedienen is de APC Keys voorzien van 40 pads, in een matrix van 5 x 8, die interactief zijn. Niet alleen bedien je er functies mee, ook laten ze door middel van drie verschillende oplichtende kleuren zien wat de status is van wat je hebt gestart en wat je onder de pads ter beschikking hebt. Met 8 draaiknoppen heb je een ruime hoeveelheid functies onmiddellijk onder handbereik.

Om de APC Keys te gebruiken heb je geen drivers nodig. Omdat hij class compliant is, wordt hij door zowel hedendaagse Mac’s en Windows-pcs’s zonder meer herkend zodra hij via USB wordt aangesloten.

Met de AKAI Professional APC Keys-25 kun je meteen aan de slag, want je krijgt er 5 Launch Packs bij om mee te starten, de SONiVOX Twist Spectral Morphing Synth én de Hybrid 3 Synth van AIR. Die laatste twee zijn natuurlijk bij uitstek geschikt en bedoeld om te bespelen met de toetsen van deze Ableton-controller.

AKAI Professional wordt geïmporteerd / gedistribueerd door inMusic Brands. Meer informatie over de AKAI APC Keys 25 in het Engels vind je op de desbetreffende AKAI Professional webpagina.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]