kawai_mp7_1

 

kawai_mp7_icon

De all-in-one stagepiano

De MP7 is het ultimatieve gereedschap voor alle keyboard-spelers. Met de techniek van de MP11 bij toongenerator, DSP en D/A converters alsmede 32 van de top sounds uit de MP11 biedt de MP7 dezelfde soundkwaliteit als zijn grote broer. Daarbij komen features zoals het nieuwe virtuele drawbar orgel, 129 effecten en AMP simulator uit de MP11, 4 secties voor interne sounds alsmede 4 zones masterkeyboard functionaliteit.

kawai_mp7_2

RH2 klavier met toetsen met gewichten, Ivory Touch toetsenbeleg en drukpunt simulatie

Het MP7 Responsive Hammer 2 (RH2) klavier simuleert de aanslag van een akoestische vleugel met realistische beweging en accurate 3-sensor techniek voor een perfecte en natuurlijke controle van de sounds. De toetsen hebben net als bij een akoestische vleugel gewichten van de zware bas tot aan de lichtere discant. De constructie is optimaal geschikt voor de vele eisen die het fortissimo en staccato spel stelt. Het RH2 klavier beschikt over een accurate drukpunt simulatie, wanneer toetsen langzaam ingedrukt worden, hetgeen tot een perfecte controle bij het pianissimo spel leidt. Bovendien zijn de toetsen met het Kawai Ivory Touch oppervlak uitgerust, waarvan de eigenschappen net zo goed zijn als van ivoor.

kawai_mp7_11

De ultieme Grand piano´s voor Classic, Pop en Jazz

Alle pianosounds van de MP7 stammen af van met de hand vervaardigde Kawai concertvleugels met hun complete dynamiek en expressiviteit. De Harmonic Imaging™ XL technologie zet deze klanken perfect om en biedt zo een perfecte klankbelevenis in alle dynamische bereiken van pianissimo tot fortissimo. Met vele verschillende hoogwaardige piano sounds voor klassiek, pop en jazz biedt de MP7 steeds het juiste klankkarakter voor iedere muziekstijl inclusief speciale piano en mono-piano klanken. Met de geintegreerde Virtual Technician functie laat zich het klankkarakter van de akoestische pianoklank zeer eenvoudig veranderen. Zo kan men bijv. de intensiteit van de snaren- en demperresonantie of ook het geluid van de terugvallende hamer instellen.

kawai_mp7_8

Gloednieuwe Vintage EPs, dubbele effecten en Amp simulator

De MP7 biedt een keuze aan gloednieuwe Vintage Electric piano sounds die allemaal hun eigen karakteristiek hebben. Beleef hun natuurlijke, organische sounds of verfijn deze met populaire effecten, voordat u de sound in een van de 5 klassieke versterkers zendt, die de MP7 simuleert.

kawai_mp7_3

Klassieke Tonewheel orgels met drawbar orgel controle en authentieke percussie

De nieuwe Tonewheel orgel simulatie van de MP7 maakt van de stagepiano een vintage elektromechanisch orgel compleet met negen in real time instelbare voetregisters en authentieke percussie controle. Orgelvrienden kunnen hun eigen registraties vastleggen, het ‚ouder worden‘ van het orgel instellen, het Rotary luidsprekereffect aan hun wensen aanpassen en deze opties als een van de 256 SETUPs opslaan. Bovendien kan het contactpunt van de toetsen in drie fases voor een perfect orgelspel worden ingesteld, zodat ook op een stagepiano het orgelspel mogelijk wordt.

kawai_mp7_9

High Quality Strings, Pads, Synths, bassen en meer

Naast de realistische akoestische piano´s, Vintage Electric piano´s en Tonewheel orgels biedt de MP7 een groot aantal High Quality Strings, Pads, Synths, koper- en houtblazers, bassen, gitaren en vele andere nuttige sounds. Deze extra sounds zijn zeer geschikt voor het combineren met andere sounds, splitten of voor het solo spelen. Indien de standaard sounds van Kawai voor u niet voldoende zijn, kunt u deze met de flexibele ADSR parameters, filters met Resonance/Cut-off en andere parameters veranderen.

kawai_mp7_4

Vier zones Master Keyboard Controller

De MP7 biedt het klassieke MP serie 4-zones concept, waarbij aan iedere zone een interne sound, een extern MIDI kanaal of beide gelijktijdig kan worden toegewezen. Zones kunnen willekeurig over het hele klavier, als split, als layer of vrij gedefinieerd worden. De zeer grote aanpassingsmogelijkheden bieden de mogelijkheid om parameters en instellingen per zone individueel uit te voeren en te controleren. De MP7 wordt op die manier een perfect All-In-One Performance instrument.

kawai_mp7_5

Intuïtieve bediening, grote LCD, real time regelaar

Het bedieningsveld van de MP7 is duidelijk gestructureerd en overzichtelijk ingedeeld. Alle functies zijn gegroepeerd en daar te vinden waar u ze ook vermoedt. Met een grote LCD display en vier vrij belegbare regelaars kunt u diverse parameters direct in real time veranderen, zonder in een of ander menu te moeten gaan – u kunt zich op het spel concentreren en hoeft zich niet over omslachtige bediening te ergeren.

kawai_mp7_10

256 SETUP geheugen: meer dan genoeg, zelfs voor de meest gevraagde pianist

Alle instellingen van de MP7 als sounds met alle veranderingen, regelaarposities enz. kunnen als een SETUP worden opgeslagen en staan dan steeds ter beschikking. 256 SETUP geheugen vergemakkelijken het overzicht en zijn gedeeltelijk reeds met de meest voorkomende toepassingsvoorbeelden belegd.

kawai_mp7_7

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV/SMF opname en weergave

De USB aansluitingen van de MP7 maken niet alleen het aansluiten aan computer mogelijk, maar dienen ook voor het directe laden of beveiligen van gegevens op een USB geheugen. Hiermee kunt u eigen sounds of SETUP instellingen voor altijd beveiligen en het geeft u bescherming bij vele live situaties. Tevens kunnen USB geheugens worden benut om MP3, WAV of SMF files direct af te spelen. Met de A-B Loop functie is ook een oefenen van bepaalde passages uit een song zeer eenvoudig. Het USB geheugen kan echter ook voor directe opname in het MP3 of WAV formaat worden benut, waarbij de LINE-IN eveneens wordt opgenomen. Zo kunt u eenvoudig en snel audio files per email aan uw bandcollega´s sturen, op uw MP3-player beluisteren of voor verdere bewerking op uw computer kopiëren en bijv. direct een audio-cd branden.

kawai_mp7_6

Softcase

Voor de MP7 is optioneel een softcase in een absoluut professionele kwaliteit verkrijgbaar. Extra sterke stoffering, dubbele ritssluitingen, brede gestoffeerde draagriem en last but not least 2 rollen maken van deze softcase een perfecte bescherming voor uw MP7. Vraag uw speciaalzaak naar de originele KAWAI MP7 softcase.

Voor meer info kunt u kijken op de Kawai website of op de speciale website van de MP7.