Digitech kennen we als de fabrikant van allerlei effecten en een hele bekende is de Whammy, het legendarische pitchshifting effectpedaal voor gitaar. En nu is daar de Bass Whammy, een pitchshifting effectpedaal met al die mogelijkheden die de gitaarversie ook heeft en meer, maar dan specifiek ontworpen voor zowel de 4-, 5- als 6-snarige bas. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde pitchdetectie in combinatie met polyfone nootherkenning is Digitech er met de Bass Whammy in geslaagd om de legendarische sound van het gitaarpedaal te optimaliseren voor de bas.

Bass Whammy top viewDe  Bass Whammy heeft twee tracking modes, Classic en Chords (akkoorden). In de Classic mode zijn er 9 bending modes lopend van 2-octaves up tot 1-octave down (met daartussen 5th, 4th, 3rd etc.) en daarnaast  kunnen er ‘duikvluchten’ worden gemaakt (dive bomb). In de Chords mode zijn er eveneens 9 bending modes. Daarnaast zijn er specifieke vormen van detuning (deep of swallow). In totaal zijn er 21 effecten beschikbaar.

Variërend van subtiele glissando’s tot bizarre pitch-afstanden kan de avontuurlijke bassist met de Bass Whammy ver voorbij de grenzen van een normale bas gaan.

Bass Whammy inputsDe Bass Whammy is met zijn volledig metalen behuizing duidelijk tegen een stootje bestand, heeft een true bypass, een midi-ingang voor besturing vanaf een extern midi-apparaat en wordt geleverd inclusief een (9V DC) powersupply.

Meer informatie in het Engels is te vinden op de Digitech Whammy-pagina. De adviesprijs voor de Bass Whammy is 226 euro (ex BTW) en de importeur is Total Sonic.

 

[pro_ad_display_adzone id=”20″]