paiste_pst_7

Paiste Sound Technology staat voor eersteklas bekkens en sound design van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Paiste’s PST3, PST5 en PST8 serie bekkens zijn bestsellers die het ijkpunt zijn in hun klasse. De PST7 serie voegt daar een zeer betaalbare lijn bekkens aan toe voor drummers die een tradionele sound, uiterlijk en speelgevoel willen.

De basis voor de PST7 serie is een CuSn8 brons legering die afstamt van de legendarische 2002 serie. De bekkens worden met de hand gedraaid door de ambachtslieden van Paiste om zo hun bijzondere afwerking te verkrijgen. Hiermee wordt een warme en heldere sound bereikt en omdat hij leverbaar is in drie gewichtklassen – light/thin, medium en heavy – kan de PST7 worden ingezet in een groot scala aan muziekstijlen.

Voor het eerst in deze prijsklasse bieden de 20″ Light Ride, 14″ Light Hi-Hat en de 14″, 16″ en 18″ Thin Crash drummers van blues, folk en andere akoestisch stijlen authenteke sounds met een grote gevoeligheid, warme toon en zachte feel. Dit zijn ideale bekkens voor drum- en musiekscholen.

De 14″ Hi-Hat, 16″ en 18″ Crash en de 20″ Ride zijn enorm veelzijdige bekkens vanwege de grote controle die je als drummer hebt over hun geluid. Ze zijn krachtig maar niet opdringerig, waardoor ze geschikt zijn voor pop, rock, dance, brass band en nog vele andere muziekstijlen.

Als meer volume en een aggressiever geluid nodig is, dan zijn de 16″ en 18″ Heavy Crash, de 20″ Heavy Ride en de 14″ Heavy Hi-Hat de ideale bekkens voor classic en hard rock.

Paiste complementeert het assortiment van de PST7 serie met traditionele effectbekkens als de 10″ Splash en de 14″ en 18″ China.

De PST7 serie is ook leverbaar in box sets, te weten de Medium (14″ Hi-Hat, 16″ Crash, 20″ Ride), Session „Light“ (14″ Light Hi-Hat, 16″ Thin Crash, 20″ Light Ride), Rock „Heavy” (14″ Heavy Hi-Hat, 16″ Heavy Crash, 20″ Heavy Ride) en Effects Pack (10″ Splash, 18″ China). daarmee krijgt de prijsbewuste drummer een set bekkens die perfect op elkaar is afgestemd.

paiste_pst_7_effects_pack

Paiste PST7 effects pack

paiste_pst_7_rock_set

Paiste PST7 Rock Set

paiste_pst_7_session_set

Paiste PST7 Session Set

paiste_pst_7_universal_set

Paiste PST7 Universal Set

 

 

Meer info kun je vinden op de website van Paiste.