Het is ook eigenlijk een raar gezicht: zo’n ongedefinieerd uitsteeksel op de kop van je kostbare, akoestische gitaar. Althans, zo zien de meeste clip-on tuners er uit. Korg pakt het met de Rimpitch wat slimmer aan. Die wordt in het klankgat van de gitaar gemonteerd en dan wel precies op de rand daarvan. Van voren zie je er bijna niets van maar als je van bovenaf kijkt, vanuit de positie van de bespeler, dan zie je alles wat je nodig hebt om je gitaar snel en secuur te stemmen.

Korg_Rimpitch_front_590Hij past in vrijwel alle klankgaten van akoestische gitaren met een diameter van ± 100mm. De rubberen vattingen zijn dusdaning vormgegeven, dat de Rimpitch kan worden bevestigd en verwijderd zonder dat de klankkast van de gitaar wordt beschadigd.

Korg_Rimpitch_rear_590

Het ingebouwde piëzo-element zorgt voor een snelle en nauwkeurige detectie van de toonhoogte. De namen van de snaren van de gitaar staan aangegeven, maar de Korg Rimpitch werkt net zo goed chromatisch. Hij schakelt automatisch uit bij langduriger inactiviteit.

De bruto adviesprijs van deze bijdehante tuner voor akoestische gitaren is € 23,75. Meer informatie in het Engels vind je op Rimpitch-pagina van de Kirg-website. Korg wordt geïmporteerd door Voerman Amersfoort.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]