Ibanez-Iron-Label-IL-15-1

Sinds hun debuut hebben metal gitaristen de Ibanez Iron Label Serie gitaren omarmd om hun no-nonsense, uitgeklede niks-dan-metal aanpak. Nu is deze Iron Label aanpak – alles wat je nodig hebt en niets dat overbodig is – ook toegepast op de nieuwe Ibanez IL 15 combo versterker. Deze volledig buizenversterker is speciaal ontworpen voor gitaren met een down tuning (lagere gestemd dus) wat er voor zorgt dat hij een vette, high gain toon biedt die overeind blijft zelfs als je een zeven- of achtsnarige gitaar inplugt.

 Ibanez-Iron-Label-IL-15-2

De IL 15 heeft twee 12AX7 en twee EL84 buizen voor 15 watt aan buizenpower. Hij is uitgerust met een Celestion Seventy 80 speaker, die is gekozen om zijn definitie en strakke laag. Ook is er een 8 ohm speakeruitgaang aanwezig zodat er eventueel een extra speaker kan worden aangesloten voor meer geluid en een betere spreiding. Hij heeft twee kanalen, beide met een eigen driebands toonregeling, een verengalm en een ‘Fat Switch’ die een laag boost geeft rond de 60 hz. Ook heeft hij een ingebouwde effectloop en een verlicht plexi controlepaneel. De IL 15 is overal inzetbaar, of je nu thuis zit, in de studio, in de tourbus of zelfs op het podium.

 Ibanez-Iron-Label-IL-15-3

Enkele kenmerken:

  • 15 watt output bij 4 of 8 ohm
  • 12AX7 voorversterkerbuizen
  • EL84 eindtrapbuizen
  • 12 inch Celestion Seventy 80 speaker
  • Bedieningsknoppen: Channel switch, Fat switch, Master Volume, Reverb, Clean/Crunch DH.:Volume, Bass Middle, Treble
  • Aansluitingen: Input, Effect Loop(Send/Return), Footswitch(Channel, Reverb on/off, Fat on/off), Speaker output, External speaker output
  • Semi open cabinet
  • Formaat (B x D x H) 540 x 245 x 480 mm
  • Gewicht 16,7 kg

 Ibanez-Iron-Label-IL-15-4

Meer info kun je vinden op de website van Ibanez of op de dedicated Iron Label webpagina’s.