Het AudioTechnica System10 Wireless 2.4 GHz draadloze systeem is sinds haar introductie vorig jaar zeer succesvol. Dit is mede te danken aan het storingsvrije gebruik dankzij de 2.4Ghz licentie-vrije frequentieband. Daarnaast klinken deze systemen gewoon als een klok, zoals we van Audio technica gewend zijn.

Het nieuwste systeem uit deze serie is het ATW1501 Guitar Stompbox wireless systeem. De ontvanger uit dit systeem heeft de grootte van een stompbox gitaarpedaal en kan dus eenvoudig tussen de pedalen op de pedalboard worden geplaatst. Dit scheelt ook een hoop gedoe met kabels of ontvangers die bovenop een gitaarversterker moeten staan, met als risico dat ze er zo afglijden.

audio-technica-system-10-stompbox-wireless-system

De stompbox ontvanger heeft een grote metalen voetschakelaar om te schakelen tussen de 2 uitgangen of te muten. Er kunnen maximaal 8 zenders “gepaired” worden met 1 ontvanger, zodat elke door de artiest gebruikte gitaar van een zender kan worden voorzien en het wisselen van gitaar, op het podium, een stuk sneller gaat. Ook de batterij status van de gebruikte zender is duidelijk op de stompbox af te lezen.

Het systeem heeft exact dezelfde ‘3 level diversity ‘techniek aan boord als de andere System10 systemen. Het werkt compander vrij en het frequentie bereik van 20Hz – 20kHz maakt probleemloos gebruik op zelfs een vijf-snarige basgitaar mogelijk.

Het  Audio technica ATW1501 Stompbox Wireless 2,4GHz guitar system wordt geleverd als set met een stevige metalen ontvanger, een gitaarkabel en velcro bevestiging om de ontvanger naast de effect pedalen in je pedalboard te kunnen plaatsen.

Verkoopprijs: 319,- ex. BTW (386,- Euro incl. BTW)

Importeur voor Nederland: Iemke Roos Audio / www.iemkeroos.nl 

Kijk voor meer technische informatie op de website van de fabrikant www.audio-technica.com

Bekijk de NAMM presentatie van het systeem;