palmer_blutsturz_1Op de eerder dit jaar gehouden NAMM en de onlangs gehouden Musikmesse Frankfurt heeft het Duitse Palmer weer enkele nieuwe producten gepresenteerd. Het product waar men naar eigen zeggen het meest trots op is, is een kleine buizen versterkertop die grootse prestaties levert: De Blutsturz.

De Palmer Blutsturz is een klasse A buizen versterkertop met high gain, uitgerust met een ogenschijnlijk bescheiden KT120 eindversterkerbuis waarmee toch een indrukwekkende 20 Watt aan power wordt gegenereerd. De versterker is zeer eenvoudig opgezet – op het Spartaanse af – met slechts één kanaal voorzien van knoppen voor Gain, Tone en Master volume. maar dat ene kanaal biedt je alle sounds, van clean via een crunchy versterkerdistortion met heel veel rijke harmonische boventonen tot aan de ultieme Heavy Metal sound.

palmer_blutsturz_10

palmer_blutsturz_11

Voor directe opname op het podium en in de studio heeft de Blutsturz de PDI09, de legendarische speakersimulator van Palmer geïntegreerd in de behuizing. Vanzelfsprekend kun je die ook uitzetten. Daarbovenop is de versterker uitgerust met zijn eigen dummy load, als je hem zonder speakers wil gebruiken (de eindtrap van een buizenversterker mag nooit zonder speakers of dummy load gebruikt worden – red.). Het gesimuleerde speakersignaal wordt doorgegeven aan de XLR-output.

palmer_blutsturz_8palmer_blutsturz_7De effectloop van de Blutsturz kan worden geactiveerd met behulp van een footswitch of door een schakelaar op de voorzijde waarmee je in keer de hele loop uitschakelt en terugkeert naar het zuivere signaal van de versterker.

palmer_blutsturz_4palmer_blutsturz_5En last but not least, de ‘patrijspoort’ aan de voorzijde verdient ook een aparte vermelding. Het grote, ronde venster laat je de gainsetting van de versterker en bass boost in kleur zien, wat het unieke ontwerp van de Blutsturz nog eens onderstreept.

palmer_blutsturz_9

Enkele kenmerken:

 • Volledig buizen versterkertop, klasse A
 • 20 watt vermogen
 • 1 input, 6,3 mm jack
 • 3 outputs, 2x 6,3 mm jack (speakers), 1x XLR (speakersimulator)
 • Geschikt voor 8 of 16 ohm speaker
 • 1 kanaal
 • Effectloop
 • Voorversterkerbuizen: ECC83
 • Eindversterkerbuis: KT120
 • Display: More Gain, More Bass, FX Loop On, Bull’s eye
 • Knoppen: Standby, Toon, Speaker simulator level, Power, Master, More gain, More bass, FX loop on, Gain, Ground lift, FX loop level, Filter select
 • Geïntegreerde voeding
 • Opgenomen vermogen: 100 Watt
 • Behuizing gemaakt van plaatstaal
 • Breedte x Diepte x Hoogte: 365 x 250 x 200 mm
 • Gewicht: 14,97 kg

Meer informatie is te vinden op de website van Palmer.

Verkoopprijs: 999,- incl. BTW