Een legendarisch modulatie-effect dat zijn overdonderende debuut maakte op Woodstock, in de magische handen van grootmeester Jimi Hendrix. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig originelen over en in de tussentijd is het vaak nagemaakt maar nooit met veel succes. Maar nu, onder de supervisie van de oorspronkelijke ontwikkelaar, is ie terug, de Korg Nuvibe!

Korg Nuvibe heartHet hart van het originele pedaal was een cadmium sulfide fotocel, maar dit onderdeel is echter niet meer verkrijgbaar. Een perfecte vervanging was een basisvoorwaarde en hiervoor is een maatwerk circuit met 79 transistors ontwikkeld. Hiermee is de originele sound perfect gereproduceerd.

Met een schakelaar wordt gekozen tussen Vibrato of Modulation, vervolgens worden de Intensity- en Speed-knop gebruikt om het gewenste effect in te stellen. En met een expression-pedaal kan het modulatie-effect bestuurd worden. Zo was het op het origineel en zo is het op de nieuwe Korg Nuvibe.

Korg Nuvibe close up

Maar omdat Korg meer wilde dan alleen maar reproduceren zijn er een aantal moderne en zeer goed bruikbare features toegevoegd:

  • 10 WAVE sliders waarmee unieke LFO waveforms kunnen worden gegenereerd
  • een true bypass (dus pedaal uit: 100% je originele toon)
  • batterijvoeding (6x AA voor 4 gebruiksuren); uiteraard is er een 9V DC adapter aansluiting

Kortom, niet alleen is het oorspronkelijke geluid perfect gereproduceerd met deze Korg Nuvibe, tevens zijn een aantal zeer nuttige features toegevoegd. De adviesprijs voor de Korg Nuvibe is 595 euro.

Meer informatie in het Engels is te vinden op Korg’s Nuvibe-pagina. De importeur voor Korg is de Voerman Amersfoort.

 [pro_ad_display_adzone id=”20″]