rotosound-magnificent-7

Na het succes van het Vintage Fuzz Pedal brengt Rotosound nu een regenboog van zes nieuwe effecten uit met een retro uitstraling. De serie bestaat uit de groene Wobbler tremolo, de gele King Henry phaser, rode Pusher compressor, de blauwe Crusader chorus, de paarse Aftermath analog delay en de zwarte Leveller EQ. Ze zijn allemaal ontworpen in samenwerking met de technische tovenaar John Oram, die ook voor Vox en Trident producten heeft ontworpen.

rotosound-king-henry-phaser rotosound-crusader-chorus rotosound-aftermath-delay

Alle pedalen zijn met met oog voor detail in elkaar gezet en bieden geluid van studiokwaliteit, zijn intuïtief te gebruiken en hebben vele mogelijkheden. Ze worden handmatig geassembleerd in Engeland met authentieke componenten. Elk pedaal is voorzien van van een stevige geperst stalen behuizing met een gepoedercoate kleurafwerking. De behuizing is echter wel aan de grote kant (denk aan een standaard wahwah pedaal) dus een effectboard van enige omvang is wel aan te bevelen als je er wat meer pedalen op kwijt wil.

rotosound-wobbler-tremolo rotosound-pusher-compressor rotosound-leveller-eq

De pedalen zijn dusdanig in elkaar gezet dat ze een lage ruisvloer hebben. Dat maakt ze heel prettig bij de hogere instellingen, met name bij de compressor en de EQ.  Een paar kenmerken die er uit springen:

  • Bij de Wobbler tremolo kun je kiezen voor een silicium of germanium transistorpad voor het geluid, wat een iets ander attack aan het effect geeft. Denk aan de ingebouwde tremolo bij een oude buizenversterker.
  • De King Henry phaser heeft een peak-control die het phasing effect enorm veel breedte geeft.
  • De Pusher compressor heeft een ingebouwde ruisonderdrukker die zo is ontworpen dat het geluid van de snaaraanslag behouden blijft.
  • De Crusader chorus heeft een level control waarmee het effect van heel subtiel tot volledig over the top aan je gitaargeluid kan worden toegevoegd.
  • De hybride Aftermath heeft een analoge delay met een digitaal circuit. Je hebt dus de klank van vroeger met de bedieining van nu.
  • En de leveler is een simpele maar zeer effectieve driebands EQ met een laag-, midden- en hoogregelaar die hier boom, honk en fizz heten. Dit effect werkt ook goed voor een basgitaar.

Meer informatie kun je vinden op de website van Rotosound, of bekijk de onderstaande video.