Bij de Nord Lead A1 draait alles om snelheid. De nieuwe synth engine van Nord, ook al bekend uit de Lead 4, brengt analog modelling op een nog hoger plan, maar nu dan met een bediening die uitnodigt om razendsnel unieke, superkrachtige synthsounds te programmeren. Nord_Lead_A1_OscDe oscillatorsectie kent 8 configuraties met FM, Dual Osc en zowel digitale als analoge golfvormen, maar niet het woud van knoppen dat je associeert met een dergelijk uitgebreide mogelijkheden. Het toekennen van modulatiebronnen en de hoeveelheid modulatie is een eitje. Heb je een idee, dan kun je het onmiddellijk uitvoeren. Heb je geen idee? Dan kun je lekker aanmodderen en gewoon kijken wat er gebeurt. Nord_Lead_A1_Filter

De filtersectie levert lowpass-filters met verschillende stijlheden (12 en 24dB/oct) en bandpass- en highpass-filters. Bijzonder zijn de ge-emuleerde transistor- en diode-ladderfilters waarmee de filters van de befaamde Minimoog en de TB-303 natuurgetrouw kunnen worden nagebootst.

De envelope generator is uitgevoerd als ADR (attack, decay, release), wat het programmeren aanzienlijk vereenvoudigt. Er is een aparte generator voor vibrato zodat je de LFO vrij kunt houden voor gecompliceerder modulatie. Deze LFO kan ook nog worden ingezet als enevelope generator.

De Nord Lead A1 is 24-stemmig polyfoon en 4-voudig multitimbraal. Het klavier kan worden voorzien van een split of twee layers. De arpeggiator levert een bron van inspiratie voor partijen die je niet zelf kunt/hoeft te spelen en kan, net als de LFO, aan de master clock van de Lead A1 of aan binnenkomende MIDI-clock (via USB) worden gehangen.

Meer informatie in het Engels is te vinden op de Nord Lead A1-webpagina. Nord wordt gedistribueerd door M Works.

 

[pro_ad_display_adzone id=”20″]