fender-wayne-kramer-dreadnought-ce-gitaar

Een nieuwe signature gitaar in de Artist Design Series van Fender, in dit geval de akoestische Wayne Kramer “Royal Tone’ Dreadnought CE.  Wayne Kramer was de gitarist van de legendarische rockband MC5, die furore maakte aan het eind van de jaren zestig en begin jaren zeventig en hij kan worden beschouwd als de godfather van de punk. De dreadnought akoestische gitaar die zijn naam draagt heeft een smaakvolle en elegante vintage sunburst afwerking op het sparren bovenblad, donkere mahonie zij- en achterkant en bijzonder pearloid inleg in de kop en toets door illustrator Shepard Farey.

Andere eigenschapen zijn aged witte binding rondom bovenblad en hals, speciaal ontworpen klankgatrozet, kwartiergezaagd scalloped X-bracing, mahonie hals met een ‘soft-V’ profiel en grote jaren zeventig stijl kop, 20 frets op een palissander toets, drielaags slagplaat, Fender ‘viking-stijl’ brug, open tuners met pearloid knoppen, Fishman Isys III pickup/voorversterker met ingebouwde tuner en Wayne Kramer’s handtekening op de halspen cover.

  • Dreadnought model gitaar
  • Vintage Sunburst lakafwerking
  • Gelamineerd sparren bovenblad met gelamineerd mahonie body
  • Mahonie hals met ‘soft V’ profiel
  • Toets van Indisch palissander
  • 20 vintage style frets
  • Graph Tech® NuBone™ topkam
  • Fishman® Isys III systeem met ingebouwde voorversterker en tuner en piëzo brugelement

Meer info kun je vinden op de Fender Wayne Kramer “Royal Tone” Dreadnought CE pagina op de website van Fender.