Gitaristen en bassisten kennen het probleem maar al te goed: als het aantal effectpedalen toeneemt, wordt het steeds lastiger en tijdrovender om ze op een goede manier aan te sluiten. In zo’n geval werkt een pedalboard het best en meest praktisch: je kunt op elk gewenst moment een effect wisselen, je bepaalt zelf je ideale opstelling en die opstelling is ook in een mum van tijd weer veranderd. Omdat alles al vast zit, inclusief een multipower adapter om alles van stroom te voorzien, kun je je verzameling effecten makkelijk meenemen en ben je in luttele seconden klaar om te spelen.

palmer-pedalbay-60-1

De Palmer Pedalbay 60 is een pedalboard met alle slimme kenmerken die je bij een pedalboard van deze Duitse fabrikant mag verwachten. Een paar voorbeelden: het schuine opppervlak laat je de aan/uit knop van de achterste rij effecten makkelijk bedienen. De voetjes aan de achterzijde zijn verstelbaar voor een optimale hellingshoek waarmee je pedalboard altijd stevig op de grond staat. De twee binnenste dwarsbalken zijn te verstellen en vast te ztten met een inbussleutel zodat je pedalen van verschillend formaat kunt plaatsen. Door het schuine ontwerp en vier voorgemonteerde haakjes kunnen er meerdere adapters een plaatsje vinden aan de onderzijde van Palmer Pedalbay 60, die worden vastgezet met twee meegeleverde rubber bandjes. Daarmee zitten ze niet in de weg en blijven uit de ‘gevarenzone’.

palmer-pedalbay-60-2

palmer-pedalbay-60-4              palmer-pedalbay-60-5

De Palmer Pedalbay 60 is gemaakt van gepoedercoat aluminium en zijn breedte van 60,5 cm en diepte van 30,5 cm bieden plaats aan een ruime verzameling effecten. De balken zijn aan de bovenzijde voorzien van dik fleece en 3 meter zelfklevende Velcro (klittenband) wordt meegeleverd om je effecten vast te kunnen zetten. Ook krijg je er een stevige en goed gewatteerde draagtas bij – met een ruim accessoire compartiment en een afneembare schouderband –  waarmee je effecten goed beschermd zijn tijdens het vervoer.

palmer-pedalbay-60-3

De Palmer Pedalbay 60 is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 128,00.

Meer informatie over het Palmer Pedalbay 60 pedalboard kun je hier vinden.