AKAI brengt een studiomonitor op de markt die specifiek gericht is op muzikanten en producers die zich bezighouden met hedendaagse elektronische muziek. Als je veel remixt of bijvoorbeeld house, dubstep of drums & bass produceert, heb je in je studio een luidspreker-versterkercombinatie nodig die in staat is om al de verschillende gelaagdheden in je productie accuraat te reproduceren. Het laag moet diep en nauwkeurig zijn en de versterkers moeten continu vermogens op uiteenlopende levels kunnen genereren.

De RPM800 van AKAI Professional voldoet gemakkelijk aan deze eisen; ‘fluitend’ zou je bijna zeggen, ware het niet dat dat in deze context een nogal ongelukkige uitdrukking is. Dit is onder meer te danken aan het forse vermogen van beide ingebouwde versterkers (80 + 40 watt), de RPM800 en het compacte broertje RPM500 zijn bi-amped, en de opvallend brede frequentiesrepons. De RPM800 loopt in het laag door tot 38Hz en in het hoog zelfs tot 30kHz.

RPM500_590

AKAI’s nieuwe studiomonitor in de compacte uitvoering met 5″-woofer en 90 watt (50 + 40 watt) bi-amp

Natuurlijk kun je beide RPM’s ook inzetten in andere muzieksoorten, maar AKAI had bij de ontwikkeling van deze serie monitorspeakers overduidelijk dj’s en danceproducers in gedachten.

  • 120 Watt (80 + 40) Class A/B -versterker
  • 8″ woofer, 1,25″ silk dome tweeter
  • Proximity Control om de monitor in een oogwenk aan te passen op de luisterlocatie
  • Geweven kevlar woofer voor diep, doorzichtig laag
  • Geeft complexe, hedendaagse muziek transparant en moeiteloos weer
  • Frequentiebereik: 38Hz – 30kHz

    [pro_ad_display_adzone id=”20″]