Vaak is minder niet alleen meer maar ook beter. Als je niet wilt dat de techniek in de weg gaat zitten van je creativiteit, is het beter om de technische mogelijkheden simpelweg in te perken. Zeker als je niet in de techniek geïnteresseerd bent, heb je al die knoppen, instellingen en mogelijkheden helemaal niet nodig. Toch moet het gewoon goed klinken. Alesis komt daaraan tegemoet met de Core 1, de kleinste USB-audio-interface in de nieuwe Core-serie van Alesis. Deze nieuwe minimalistische reeks bestaat naast de Core 1 uit de Core 2, met 2 ingangskanalen, en de Core 8 – inderdaad – met 8 ingangen.

Core1_front_590

Je kunt er wél alle gangbare bronnen mee opnemen, want de enige ingang van de Alesis Core 1 is geschikt voor microfoon- en lijnsignalen, én de ingang is omschakelbaar voor instrumentniveau, dus voor elektrische gitaren en basgitaren. Je kunt er zowel gewone gitaarpluggen in steken als 3-pins XLR’s.

Omdat de Alesis Core 1 zo ongelooflijk compact is, is hij ook zeer geschikt op in je koffer of laptoptas mee te nemen om ideeën vast te leggen die je op onverhoede momenten krijgt, bijvoorbeeld op je hotelkamer of als je op je vlucht naar New York zit te wachten. Opnemen kun je doen met een desktop- en laptop-computer, zowel Mac als Windows-pc, maar ook op je iPad of iPhone; wel zo handig 15 minuten voor je vliegtuig vertrekt. Voeding krijgt de Alesis Core 1 audio-interface natuurlijk via USB, dus een stopcontact heb je niet nodig.

  • 1x gecombineerde  XLR / 1/4″-jack-ingang met gainregeling
  • Schakelaar voor mic/lijn- of gitaarlevel
  • Hoofdtelefoonuitgang met niveauregeling
  • 2 kanalen via mini-USB, 24-bit/48 kHz
  • Eigentijds vormgeving met een behuizing van gezandstraald aluminium
  • Opnemen op je iPad of iPhone (met de optionele Apple Camera Connection Kit)
  • Inclusief Cubase LE opname/DAW-software

Meer over de producten die Alesis op de Winter NAMM lanceerde, maar dan in het Engels, vind je op hun NAMM Nieuws-pagina. Alesis wordt geïmporteerd / gedistribueerd door inMusic Brands.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]