Ibanez_TAM100_00_01

Een nieuwe telg in de familie van Ibanez’ 8-snaarfamilie: De Ibanez TAM100 Tosin Abasi Signature. Abasi is gitarist bij ‘Animals as Leaders’  en heeft in samenwerking met Ibanez en DiMarzio deze gitaar geheel naar eigen smaak kunnen ontwerpen.

Dat begint al bij de hals, die is opgebouwd uit vijf stroken bubinga en wengé, verstevigd met een strip titanium.  Deze houtsoorten geven volgens Abasi meer helderheid aan aan de sound. Ook heeft hij de hals nog dunner laten maken zodat je nog sneller van positie kan wisselen.

De body is van ongelakt basswood voor een ongekleurde sound met een figured maple top. Datzelfde hout vind je ook als fineerlaag op de kop. Tabasi heeft gekozen voor een tortoise slagplaat en goudkleurige hardware. Mooi of niet, het zorgt ervoor dat de gitaar visueel in ieder geval duidelijk afwijkt van wat er al is.

Ibanez_TAM100_00_01_CU_Body_Back

Ibanez heeft zo ongeveer de handleiding geschreven als het gaat om 8-snarige gitaren, dus technisch is de gitaar perfect in orde. De double locking vaste brug zorgt ervoor dat je nauwelijks last hebt van ontstemmen en de electronica biedt door de vijfstandenschakelaar en de coiltap meer dan genoeg schakelmogelijkheden.

De 27 inch hals zorgt ervoor dat er genoeg spanning staat op de laagste snaren zodat ze strak blijven klinken. En de twee extra snaren geven je een bereik dat ongekend is. Speel arpeggios die extreem laag beginnen, tap je eigen baslijnen mee, speel akkoorden die zo laag en vet zijn dat je bassist gaat huilen, alles kan. Abasi gebruikt een standaard stemming aangevuld met een lage B en E, maar in feite kun je elke stemming gebruiken die je maar wil.

Dus als je de mogelijkheid hebt: probeer hem uit en verleg je grenzen!

Ibanez_TAM100_00_01_CU_Body_Top

  • 8-snarige gitaar met RG-stijl body
  • Basswood body met flame maple top
  • Transparant grijze urethaan lak toplaag
  • 27 inch bubinga/wengé hals met titanium versterkt
  • 24 frets
  • Dimarzio Ionizer8 H-S-H pickups
  • Volume, toon, vijfstandenschakelaar, coil tap
  • FX Edge III-8 double-locking brug

Meer info kun je vinden op de op de Tosin Abasi pagina van Ibanez.

Bekijk ook deze video.