Yamaha experimenteerde al eerder met het toepassen van ‘hybride’ ketels bij de introductie van de PHX kits. Zoals de naam al aangeeft  combineert de Absolute Hybrid Maple een hardere binnenlaag van wengé hout met buitenlagen van North American maple. Deze unieke combinatie geeft de ketels een ongewoon expressieve toon en een breed dynamisch bereik dat alle nuances van je drumspel tot leven brengt.

yamaha-absolute-hybrid-maple

 

Hybride Maple Ketel

yamaha-drumkit

 

De nieuwe Absolute Hybrid serie maakt gebruik van dezelfde hybride ketel-techniek als te vinden is op de PHX serie. De binnenste laag is van harder hout als de buitenste lagen waardoor een grotere mate van dynamiek ontstaat. Het voordeel is dat de ketel over het hele dynamische bereik vol en rijk klinkt, dus niet alleen als je hard speelt.

 YESS II Tom ophanging

yamaha-yess-III-tom-ophanging

Deze nieuwe tomophanging reduceert akoestische demping nog verder Hierdoor kan de ketel nog vrijer vibreren en haal je er meer aan natuurlijke sustain en volume uit.

Tomholder met extra laag gewicht

7EA56CB82B8B491689790CB5A6C48EE7_12005

De tomholder, geplaatst op de bassdrum, bestrijkt een nog kleiner oppervlak op het oppervlak van de bassdrum. Daarnaast heeft hij een lager gewicht als ooit tevoren. Dit komt het klankrendement van de bassdrum ten goede.

Specificaties:

  • Spanranden materiaal: aluminium / 3.0mm
  • Typer spanners: Haak-model
  • Keteldikte: 8.0mm (BD) en 6.2mm (TT en FT)
  • Materiaal: Maple-Wenge-Maple Hybrid
  • Vellen: Top – Clear Emperor, Onder – Clear Ambassador, BD-vel PS3 Clear

Kijk voor meer informatie op: www.yamaha.nl