pioneer-ddj-sz-dj-controller

Naast de RMX-500 kondigt Pioneer ook de DDJ-SZ aan, een full sized 4 kanaals Serato DJ controller.
Hoewel de DDJ-SZ is ontworpen met Serato DJ software is het een MIDI controller, hier kan dus ook andere DJ software mee bedient worden mits dit vanuit deze software ondersteund wordt.

De DDJ-SZ combineert de gemakken van een controller met de layout van een Pioneer 2000/900 setup, in dezelfde maat. De DDJ-SZ heeft jogwheels van dezelfde afmeting als die van een CDJ-2000NXS (voelt wel anders aan) en een mixer gedeelte met gelijke spacing als een DJM.

Player
Naast een full sized jogwheel met On-Air verlichting en display in het midden zijn er nog meer  bekende features ingebouwd zoals de Slip Mode, Needle Search strip en Jogwheel Adjust. Ook zijn er bekende features van Serato te vinden zoals: DVS control, Dual Decks, de rubberen multi colored PADs (Hot Cue, Roll, Slicer, Sampler) en Loop Sectie.

pioneer-ddj-sz-controller
Mixer
Het mixer gedeelte heeft inputs voor 2 microfoon, 2 draaitafels en 4 lines. Deze ingangen ondersteunen DVS dus tijdcode kan aangestuurd worden met een CDJ of draaitafel, de DDJ-SZ fungeert dan als ‘dongle’ voor Serato DJ waardoor een SL box niet aangesloten hoeft te worden. Natuurlijk zitten er ook Color FX filters op a-la-DJM-2000, dus met regeling per kanaal en een extra algemene parameter knop.

Door gebruik van 2 erg goede geluidskaarten (24bit,44.1kHz) met hoogwaardige Wolfson DACs (S/N 111dB!) is er vanuit Pioneer alles aan gedaan om de hoogst mogelijke geluidskwaliteit te garanderen. Er zitten 2 geluidskaarten in de DDJ-SZ zodat een overgang tussen 2 DJ’s simpel gedaan kan worden, er kunnen 2 computers tegelijkertijd op de SZ worden aangesloten en per speler kan geselecteerd worden welke computer hij bediend.

pioneer-ddj-sz

 

Leverbaar vanaf eind maart 2014
Adviesprijs : 1680,- excl (2032,60 Inclusief BTW,  ~ 1999,- incl)