Als iemand in grote mate de muziek industrie de afgelopen 50 jaar heeft gedomineerd, en zijn stempel op de muziekindustrie in 2013 heeft gedrukt,  is het wel Nile Rodgers. Daarom heeft de Fender Custom Shop de ‘Nile Rodgers Hitmaker Stratocaster’ ontworpen. Het is een zeer speciale en exact nagebouwde versie van de 1960-stratocaster waar Nile Rodgers talloze hits op heeft geschreven.

Als gitarist, producer en componist is Nile Rodgers op meet dan 100 miljoen albums te horen sinds hij zijn loopbaan als gitarist in de jaren ’60 begon. Er gaat geen dag voorbij dat niet een van zijn hits op de radio te horen is.

De Rodgers Stratocaster met bijnaam ‘The Hitmaker‘ is een 1960 Stratocaster met een 1959 hals. Rodgers kocht zijn gitaar in een kleine muziekzaak in Miami Beach. De gitaar is zeer licht, heeft een maple toets en ziet er behoorlijk gebruikt en bespeeld uit. Rodgers zegt dat hij klinkt als geen enkele ander Stratocaster ter wereld.

fender-nile-rodgers-tribute-hitmaker-stratocaster Fender-Nile-Rodgers-Tribute-Hitmaker-Strat-Olympic-White

 

Deze Fender Nile Rodgers Hitmaker Stratocaster heeft en licht Alder body en maple hals uit een stuk met een Maple tots (radius 9,5″), 21 ‘6105’ frets en drie Custom Shop 1969 enkelspoels Stratocaster elementen, een vijfstanden schakelaar, verchroomd koperen slagplaat, drie witte ‘speed’ knoppen, vintage-stijl hardtail brug, Sperzel stemmechanieken en een unieke ‘Worn Relic lak’ in de kleur Olympic White.

Meer lezen over deze unieke gitaar? Ga naar www.fender.com.