Zildjian de Kerope lijn bekkens toe aan hun bekende K-serie. Deze met de hand vervaardigde bekkens klinken zoals ze eruit zien – vol, donker en complex. Deze bekkens doen sterk denken aan de modellen uit de jaren ’50 en ’60 maar klinken opvallend modern en sluiten perfect aan bij de moderne muziekstijlen. Deze bekkens zijn een eerbetoon aan Kerope Zildjian. Van 1865 tot aan zijn overlijden in 1909 ontwikkelde hij de klassieke K-sound die nog steeds wordt gebruikt en gewaardeerd door de allerbeste drummers.

De Zildjian Kerope serie bestaat uit een 14″ en 15″ hihat plus 18″, 19″, 20″ en 22″ crash/ride bekkens. De Kerope modellen worden leverbaar omstreeks April 2014.

 

Naast deze nieuwe Kerope lijn introduceert Zidjian ook een aantal nieuwe modellen in de K-Zildjian en A-Custom serie. De nieuwe 16″ K-Light Hihat biedt dezelfde donkere, lichte mix van boventonen die je ook hoort in de klassieke K-Light Hats, alleen met meer volume en meer ‘wash’. Hij leent zich prima voor de meest uiteenlopende stijlene als rock, pop, country en jazz.

Na aanhoudende vraag van drummers voor grotere bekkens komt er nu ook een 20″ versie van de K-Dark thin Crash, bekend om zijn complexe en vooral zeer muzikale klank.

Als laatste introduceert Zildjian een 10″ A-Custom EFX model, zeer licht in gewicht en voorzien van een serie ronde uitsparingen waardoor een snel, trashy, ‘white noise’ effect ontstaat. Perfect voor het leggen van accenten. Dit kleine bekken kan los, maar ook in stack met een ander bekken worden gebruikt.

Kijk voor meer informatie op www.zildjian.comzildjian-bekkens