RMI (Ruppert Musical Instruments) is een Luxemburgs bedrijf opgericht in 2009 door Jacques Ruppert en Jean-Claude Bintz. In 2012 lanceerde RMI in nauwe samenwerking met Lehle de uiterst succesvolle Basswitch IQ DI, een zeer veelzijdige preamp voor de basgitaar in de vorm van een pedaal. RMI bedacht het concept en Lehle, bekend om hun high-end producten voor bas en  gitaar, produceerde het. Artiesten die dit pedaal gebruiken behoren tot de absolute wereldtop zoals Marcus Miller, Richard Bona, Christian McBride en Darryl Jones!

En nu komt uit deze nauwe samenwerking van Lehle en RMI een drietal nieuwe pedalen in de Basswitch serie welke op de aanstaande NAMM in California gepresenteerd zullen worden.

De Lehle RMI Basswitch Clean Boost is een clean booster pedaal wat de kwaliteit van de booster van de superieure Basswitch IQ DI combineert met een 3dB equalizer speciaal ‘gevoiced’ voor de bas

Lehle RMI Basswitch Clean Boost pedal

De Lehle RMI Basswitch Classic Boost, het ‘broertje’ van de Clean Boost, heeft dezelfde eigenschappen als de Clean Boost maar met een voicing die het pedaal uitermate geschikt maakt voor passieve JJ, P en PJ type bassen.

Lehle RMI Basswitch Classic Boost pedal

De Lehle Basswitch Sonic Spark, is een ‘acoustic flavor enhancer’ pedaal, die welke eindversterker dan ook geweldig zal doen klinken. Aan de ontwikkeling van dit pedaal is jaren gewerkt in samenwerking met Michael Eisenmann, voormalig hoofd ontwikkeling van AER amps.

Lehle RMI Basswitch Sonic Spark pedal

Alledrie de pedalen werken ook prima samen met de Basswitch IQ DI, bijvoorbeeld in combinatie met het Clean Boost en Classic boost pedaal is er sprake van een complete tweekanaals voorsterker! En alledrie de pedalen zijn voorzien van de high-end Lehle true sound switching en Lehle power technology.

Prijzen zullen na de presentatie op de NAMM bekend worden.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]