Cort en meesterbassist Jeff Berlin zijn een samenwerking aangegaan om de Cort Rithimic signature bas te ontwikkelen die deze maand op de NAMM-show in California (v.a. 24 januari) gelanceerd zal worden en vanaf februari leverbaar is. Ook in Europa zullen clinics volgen waarin deze bas door de meester himself gepresenteerd zal worden, te beginnen op de London Bass Guitar Show en eindigend op de Frankfurter Musikmesse.

Cort bouwt al meer dan 50 jaar gitaren en bassen, en Jeff Berlin behoort tot de wereldtop van bassisten. Al die kennis en ervaring levert natuurlijk een heel bijzondere basgitaar op.

Cort Rithimic_Jeff Berlin
De 4-snarige Cort Rithimic heeft een elzenhouten body met een heel bijzondere en opvallende top, vooral qua kleuring en tekening, van esdoorn (spalted maple) en padouk.
De twee elementen zijn Jeff Berlin custom pickups van het bekende merk Bartolini met daarbij een volume, balans en toonregelaar en de elektronica is passief.
Cort Rithimic_pickupsDe brug is een Babicz FCH4 en alle hardware is goudkleurig. De nek van deze Cort Rithimic  is van esdoorn met een rosewood toets met op de kop vier ‘inline’ Hipshot Ultralight-stemmechanieken.

De Cort Rithimic bas heeft een hele lage actie en wordt standaard geleverd met (handgemaakte) DR snaren Custom DDT, en dat laatste staat voor Drop Down Tuning wat zorgt voor een lichte bespeelbaarheid.

Prijsinformatie volgt na de aanstaande lancering van deze bas. Importeur van Cort voor de Benelux is PB Music.

 

 

 

[pro_ad_display_adzone id=”20″]