Konden we al een tijdje muziekmaken door het scherm van een smartphone, tablet of computer aan te raken, door aantikken, er lijnen op te trekken en er overheen wrijven, nu kunnen we muziekmaken door het scherm juist níét aan te raken, maar in plaats daarvan de handen ’s flink te lalen wapperen. De iOS-software iRing FX/Controll App herkent de bewegingen die je maakt met de iRing die je tussen de vingers van je hand houdt. Het gaat dan niet alleen om het hen en weer of op en neer bewegen van je hand, ook dichter naar het scherm of verder er van levert informatie op. Daarmee bestuur je dus drie functies. De iRing heeft bovendien twee kanten: een met drie punten op een lijn en een met drie punten in een driehoek. De software herkent ook welke van de twee variaties je gebruikt. In het totaal kun je dus zes funkties met één iRing aansturen.

iring-4-hands De gepatenteerde technologie die iRig FX/Control gebruikt, herkent daarnaast ook de hoek waaronder de iRing ten opzichte van het scherm wordt gehouden. Aldus kun je clips starten, effecten aan- en uitzetten en de parameters daarvan besturen. Denk bijvooreeld ’s aan een delay waarvan je onafhankelijk van elkaar de vertragingstijd en de hoeveelheid feedback kunt besturen door je handen te bewegen. Of een synth-app waarbij je de cutoff-frequentie en de hoeveelheid resonantie kunt in- en uitzwaaien. Als je toch al staat de dansen is het handig dat je bewegingen ook meteen interactief kunnen worden omgezet in muzikale gebeurtenissen. Aangezien iRig FX/Control compatible is met AudioBus en Inter-App Audio kun je je favoriete DAW, effect of dj-software met de iRing gebruiken.

iring-3-colorsDe iRing is er in drie kleuren en wordt altijd geleverd voor twee handen.

Compatibiliteit:
iOS

  • iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPod touch (5de, 4de generation), iPad Air, iPad 4de generatie, iPad 3de generation en iPad mini. iOS 6.0 of hoger.

Computer

  • Mac®: Mac OS X 10.5 of hoger. iOS-apparaat device vereist.
  • Windows®: Windows® XP, Windows® Vista, Windows® 7, of Windows® 8. MIDI over LAN/Wi-Fi driver is vereist. iOS-apparaat is vereist.

De verkoopprijs van de iRing bedraagt € 19,99 inclusief btw. Meer informatie in het Engels is te vinden op de iRing-pagina op de IK Multimedia-site. IK Multimedia wordt ge ïmporteerd/gedistribueerd door Media Satellite.