Alesis maakt keyboards, effect processors, drum-accessoires, mixers, monitors, percussie, versterkers, opnameapparatuur en nog meer. En nu komen ze met de Alesis GuitarLink Wireless, een super compact, helder klinkend en eenvoudig te gebruiken draadloos systeem voor gitaar of bas.

De zeer compacte zender draait op twee AAA-batterijen (mini-penlight), heeft een geïntegreerde kabel (50cm) die rechtstreeks in je gitaar gaat en is voorzien van een metalen clip waarmee je de zender aan bijvoorbeeld je gitaarband of broekriem kunt bevestigen.

Alesis_guitarlinkwireless_transmitter

De (vergeleken met veel concurrenten) zeer kleine ontvanger draait eveneens op twee AAA-batterijen. Hij is zodanig compact dat hij zelfs op je pedalboard of effectenrack zou passen. Vanwege die batterijvoeding kan de ontvanger in feite overal op het podium geplaatst worden. Een voedings-adapter wordt overigens meegeleverd.

Alesis_guitarlinkwireless_back

Het Alesis GuitarLink Wireless systeem draait op de betrouwbare 2,4 GHz band-wat zorgt voor een helder signaal zonder interferentie. Na het inschakelen van zender en ontvanger druk je op beide units op de Pairing-knop en er is verbinding, wat wordt aangegeven door een status-led op beide units! Alleen nog het volume op de ontvanger op het gewenste niveau zetten en spelen maar. Een handleiding wordt meegeleverd maar is met zo’n eenvoudige bediening amper nodig .

Met een adviesprijs van rond € 100,- is het Alesis GuitarLink Wireless-systeem buitengewoon aantrekkelijk te noemen. Voor meer informatie zie de (Engelstalige) website van Alesis. Alesis wordt geïmporteerd / gedistribueerd door inMusic.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]