Spear is een relatief jong bedrijf in de wereld van de gitaarfabrikanten. In feite betreft het een bedrijf dat is opgericht door voormalige werknemers van het welbekende Cort. Spear produceert vriendelijk geprijsde gitaren (elektrisch en akoestisch) en bassen. Daar zitten bekende modellen bij zoals Strat, Tele en Les Paul, maar ook wat eigenzinniger modellen en is er zelfs een Custom Shop. De Spear gitaren hebben in een aantal vakbladen goede recensies gekregen en ook op de aanstaande NAMM-show in Anaheim, California, zullen zij aanwezig zijn.

De gitaren uit de Spear Gladius-reeks zijn bedoeld voor gitaristen die een betaalbare alleskunner willen die zowel funky chords als ruige rock en metal licks kan neerzetten. In deze Spear Gladius-reeks zijn twee nieuwe modellen toegevoegd, de Spear Gladius HT SS Snake Skin Top en de Spear Gladius HG HT Hologram Top.

Nieuwe Spear gitaren in de Gladius serie_ Snake SkinDe gitaren hebben een body van mahonie. Er zijn twee Spear GOP-humbuckers die met een push/pull switch naar single coil te schakelen zijn. Verder  is er een 3-standen pickup switch en een volume en toonregelaar. Dit alles bij elkaar geeft heel veel klankmogelijkheden.
Daarnaast hebben de instrumenten een vaste brug waarbij de snaren door de body lopen (sustain!) en diecast 18:1 tuners. Alle hardware is uitgevoerd in Cosmo Black. Beide gitaren hebben een set-in neck constructie, met een 25,5 inch maple neck met 24 jumbo frets. De neck heeft een rosewood toets en een topkam van grafiet.

Nieuwe Spear gitaren in de Gladius serie_fretboardHet grote verschil in beide Spear Gladius-gitaren is dus die toch wel heel bijzondere top. Voor de HT SS is dat een Snake Skin top, en voor de HG HT een hologram top, iets wat eigenlijk niet op foto is vast te leggen en wat je dus gewoon moet zien.

Nieuwe Spear gitaren in de Gladius series_holo

Voor meer informatie: zie de Snake Skin Top-pagina en de Hologram Top-pagina. Voor meer informatie zie de Engelstalige website van Spear.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]